Mogelijk nog een vierde 'How to Train Your Dragon'-film op komst

En regisseur Dean DeBlois spreekt in detail over de derde film.

Over een maand gaat How to Train Your Dragon 2 in Nederland in première. Twee jaar later komt een derde film in de franchise uit en nu lijkt het erop dat er mogelijk nog een deel uitkomt. Componist John Powell suggereert dat het verhaal van de derde film mogelijk opgesplitst wordt.

”Ik zag Dean [DeBlois] in Cannes, waar we de film in première lieten gaan. Hij was erg gezellig en een beetje dronken en hij wist min of meer al over film 3 en ik denk dat Jeffrey [Katzenberg] tegen hem zei dat er mogelijk een vierde film zou komen,” vertelde Powell. ”En dat was echt een eye-opener voor Dean en mij, want ik dacht ‘Hey, het zou toch een trilogie worden?’ Dus ik weet het niet, maar er is nog veel verhaal over en mogelijk wordt de derde film in twee delen gesplitst. Maar zeker is dat nog niet. Dean heeft een idee voor de derde.”

Regisseur Dean DeBlois vertelde daar nog over: ”Toen ik benaderd werd voor een vervolg, vroeg ik of ze het als het middelste deel van een trilogie zouden beschouwen. We verzinnen dus niet gewoon een willekeurig avontuur met vijf of zes bekende personages erin en een probleem dat nogal kunstmatig voelt. In plaats daarvan ontmoeten we Hiccup [in de tweede film] op een later moment in zijn leven. Hij heeft nu te maken met een organisch en universeel probleem, waar we allemaal mee te maken krijgen op dat moment in ons leven. Maar dit is het tweede deel van Hiccups levensverhaal.”

Vervolgens ging DeBlois nog in op dat derde deel. We waarschuwen maar vast: spoilers! ”En de intentie is om erg bewust te zijn van waar we vandaan kwamen in de eerste film en waar we heengaan met de derde. Dus ik werk al een tijdje aan een samenvatting en ik weet dat we op een punt komen waar in de boeken van Cressida Cowell Hiccup als volwassene terugkijkt op zijn leven en zegt, ‘Er waren draken toen ik nog jong was’. Er zit iets heel krachtigs en emotioneels in, dat je echt raakt. En ik geloof dat het bitterzoet en mooi kan zijn. Maar hoe verdwijnen ze? Wat gebeurt er en brengt ze naar dat punt? Daar gaat de derde film over.”

Ondanks dat het verhaal van DeBlois wel heel definitief klinkt, zou een vierde film niet vreemd zijn, als je het vanuit het perspectief van DreamWorks bekijkt. Er bestaan al twaalf boeken in de reeks waarop de films gebaseerd zijn en er is dan ook genoeg materiaal om mee te werken.



NieuwsFilm

meest populair