Guillermo del Toro over verhaal 'Pacific Rim 2'

Hij schrijft samen met Zak Penn het scenario.

Tijdens de promotiecampagne voor zijn televisieserie The Strain, onthulde Guillermo del Toro dat hij al aan het scenario van Pacific Rim 2 werkt. Dat doet hij samen met Zak Penn, die meeschreef aan X-Men: The Last Stand. ”We werken er al een paar maanden in het geheim aan,” vertelde Del Toro.

”We vonden een manier om het om te draaien. Travis Beacham werkte mee met de verhaallijn, en nu schrijf ik met Zak omdat Travis een TV-mogol geworden is,” vertelde Del Toro. De vervolgfilm heeft nog geen groen licht gekregen van Legendary Pictures. Maar volgens Legendary CEO Thomas TUll is de kans groot dat er een vervolg komt. Zo lang het verhaal goed is en er meer te vertellen is, staat de studio er in ieder geval voor open.

Verder onthulde Del Toro nog enige details over het verhaal. Het blijkt dat zowel Raleigh Becket, gespeeld door Charlie Hunnam als Mako Mori (Rinko Kikuchi) te maken hebben met de verhaallijn. Het wordt dan ook echt een vervolgfilm en geen prequel, zoals gespeculeerd werd.

”Sommige mensen vroegen zich af of we een prequel zouden maken,” vertelt Del Toro daarover. ”Ik had daar nooit interesse in, om een film te maken over de eerste golf van de invasie. Ik ga in deze film voor nieuwe, erg gekke ideeën, die erg verschillen van de eerste. Maar je zult echt geweldig spektakel krijgen.”



NieuwsFilm

meest populair