Bryan Singer mogelijk toch niet regisseur 'X-Men: Apocalypse'

De recente beschuldigingen van seksueel misbruik zouden hem in de weg staan.

Enkele weken geleden werd regisseur Bryan Singer, van wie X-Men: Days of Future Past nog in de bioscopen draait, aangeklaagd voor seksueel misbruik. Singer staat nog altijd aangemerkt als regisseur van de opvolger, X-Men: Apocalypse, en insiders hebben tot nu toe volgehouden dat Singer de film gewoon zal regisseren. Volgens RadarOnline zou dat wel eens anders kunnen lopen.

Ondanks dat de misbruikzaak niet bepaald negatieve invloed heeft op de opbrengst van Days of Future Past (de film staat al op 621 miljoen dollar), zijn de studiobazen van Fox niet zo zeker of dat bij Apocalypse ook het geval zal zijn. De studio wil volgens de geruchten dan ook een andere regisseur aanstellen.

De advocaten van Singer stellen echter dat de studio dat niet zomaar mag doen, omdat de contracten al maanden geleden getekend zijn. Ook hebben zij Fox bewijsmateriaal aangeleverd dat de aanklachten nergens op gebaseerd zijn. Maar, zo stelt een bron van RadarOnline: ”Het maakt hen niet zozeer uit of hij schuldig of onschuldig is. Waar zij zich druk om maken, is of ze hem wel 250 tot 350 miljoen dollar moeten geven om Apcalypse te maken.”

Er zou volgens de bronnen ook al onderhandeld zijn over een nieuwe positie voor Singer in de productie. ”Er is gesproken over wie hij de fil zou laten regisseren, met hem als producent. Maar dat heeft tot verhitte discussies geleid, en mensen die de kamer uitliepen.”

”Ze kijken ook hoe laat ze met de productie kunnen beginnen, zonder de releasedatum te verschuiven, voor het geval een van de aanklachten daadwerkelijk leiden tot een rechtszaak,” ging de bron verder. ”En zelfs als Bryan de film niet regisseert, moet de studio hem nog een gigantisch bedrag betalen om de deals die enkele maanden geleden getekend zijn.”

In april werd Singer beschuldigd van seksueel misbruik. In mei kwam er nog een andere aanklacht, van iemand anders, die Singer er ook van beschuldigt. Zijn advocaten ontkennen uiteraard alles: zij noemen ze ”schandalig, venijnig en compleet verkeerd.”

In hoeverre het verhaal van RadarOnline klopt, kunnen we niet zeggen. Wel klinkt het allemaal erg logisch. Natuurlijk is de studio bang om zo’n enorm bedrag aan iemand te geven met een besmeurde naam. Er zijn wel eens regisseurs om mindere redenen opgestapt of gedwongen te vertrekken bij filmproducties. Toch heeft de terugkeer van Singer naar de X-Men-franchise gezorgd voor een opleving, gezien de (voor de franchise) recordopbrengst van Days of Future Past.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…



NieuwsFilm

meest populair