Algemeen

Bryan Singer mogelijk toch niet regisseur 'X-Men: Apocalypse'

De recente beschuldigingen van seksueel misbruik zouden hem in de weg staan.

door Jim Pedd op 12.06.2014 om 18:35 in Algemeen
Enkele weken geleden werd regisseur Bryan Singer, van wie X-Men: Days of Future Past nog in de bioscopen draait, aangeklaagd voor seksueel misbruik. Singer staat nog altijd aangemerkt als regisseur van de opvolger, X-Men: Apocalypse, en insiders hebben tot nu toe volgehouden dat Singer de film gewoon zal regisseren. Volgens RadarOnline zou dat wel eens anders kunnen lopen.

Ondanks dat de misbruikzaak niet bepaald negatieve invloed heeft op de opbrengst van Days of Future Past (de film staat al op 621 miljoen dollar), zijn de studiobazen van Fox niet zo zeker of dat bij Apocalypse ook het geval zal zijn. De studio wil volgens de geruchten dan ook een andere regisseur aanstellen.

De advocaten van Singer stellen echter dat de studio dat niet zomaar mag doen, omdat de contracten al maanden geleden getekend zijn. Ook hebben zij Fox bewijsmateriaal aangeleverd dat de aanklachten nergens op gebaseerd zijn. Maar, zo stelt een bron van RadarOnline: ”Het maakt hen niet zozeer uit of hij schuldig of onschuldig is. Waar zij zich druk om maken, is of ze hem wel 250 tot 350 miljoen dollar moeten geven om Apcalypse te maken.”

Er zou volgens de bronnen ook al onderhandeld zijn over een nieuwe positie voor Singer in de productie. ”Er is gesproken over wie hij de fil zou laten regisseren, met hem als producent. Maar dat heeft tot verhitte discussies geleid, en mensen die de kamer uitliepen.”

”Ze kijken ook hoe laat ze met de productie kunnen beginnen, zonder de releasedatum te verschuiven, voor het geval een van de aanklachten daadwerkelijk leiden tot een rechtszaak,” ging de bron verder. ”En zelfs als Bryan de film niet regisseert, moet de studio hem nog een gigantisch bedrag betalen om de deals die enkele maanden geleden getekend zijn.”

In april werd Singer beschuldigd van seksueel misbruik. In mei kwam er nog een andere aanklacht, van iemand anders, die Singer er ook van beschuldigt. Zijn advocaten ontkennen uiteraard alles: zij noemen ze ”schandalig, venijnig en compleet verkeerd.”

In hoeverre het verhaal van RadarOnline klopt, kunnen we niet zeggen. Wel klinkt het allemaal erg logisch. Natuurlijk is de studio bang om zo’n enorm bedrag aan iemand te geven met een besmeurde naam. Er zijn wel eens regisseurs om mindere redenen opgestapt of gedwongen te vertrekken bij filmproducties. Toch heeft de terugkeer van Singer naar de X-Men-franchise gezorgd voor een opleving, gezien de (voor de franchise) recordopbrengst van Days of Future Past.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

M0vieFreak

Avatar

Days of Future Past is de beste film in de X-Men reeks. Ik hoop dat Bryan Singer Apocalypse mag regisseren. Als dat toch niet doorgaat mag Matthew Vaughn dat doen.

benjamin

Avatar

M0vieFreak "Days of Future Past is de beste film in de X-Men reeks. Ik hoop dat Bryan Singer Apocalypse mag regisseren. Als dat toch niet doorgaat mag Matthew Vaughn dat doen."Of iemand anders: waarom toch zo vaak de neiging bij dit soort reacties zo weinig mogelijke nieuwe input toe te laten?

M0vieFreak

Avatar

benjamin "Of iemand anders: waarom toch zo vaak de neiging bij dit soort reacties zo weinig mogelijke nieuwe input toe te laten?"


Natuurlijk mag ook iemand anders het overnemen maar nu Singer en Vaughn hele goede films hebben afgeleverd in de serie weet ik zeker dat ze het weer doen als een van de twee de regisseur word van Apocalypse. Maar ik heb ook alle vertrouwen in de film want de X-Men films zijn geweldig. ;)

DutchOwnage

Avatar

benjamin "Of iemand anders: waarom toch zo vaak de neiging bij dit soort reacties zo weinig mogelijke nieuwe input toe te laten?"


Ja waren zou je het als studio erop wagen om iemand anders het te laten 'proberen'. Uiteindelijk gaat het om winst maken, en dat gaat het best als de films ook nog gewoon van degelijke kwaliteit blijven om vervolgen te kunnen blijven produceren. Singer heeft al een aantal keer bewezen dit aan te kunnen. Ik denk persoonlijk ook niet dat deze aanklachten (indien ongegrond) veel financiële schade zullen/kunnen aanrichten.

benjamin

Avatar

DutchOwnage "Ja waren zou je het als studio erop wagen om iemand anders het te laten 'proberen'. Uiteindelijk gaat het om winst maken, en dat gaat het best als de films ook nog gewoon van degelijke kwaliteit blijven om vervolgen te kunnen blijven produceren. Singer heeft al een aantal keer bewezen dit aan te kunnen. Ik denk persoonlijk ook niet dat deze aanklachten (indien ongegrond) veel financiële schade zullen/kunnen aanrichten."


Hé, wat mij betreft mag Singer gerust aanblijven zolang die aantijgingen niet bewezen zijn en hij er zin in heeft. Maar als hij het niet doet, zie ik niet waarom het per se Vaughn zou worden: die heeft het uiteraard toen prima gedaan, maar was in den tijd toch ook een zogenaamd risico, waarom zouden dat de enige twee mensen zijn die een goede films over X-Men kunnen maken...

YOLO

Avatar

benjamin "Of iemand anders:"

Brett Ratner dan? Of een herkansing voor Gavin Hood.
Skip Woods heeft iig niet zijn schrijverstalenten gebruikt voor X-Men: Apocalypse.

benjamin " waarom toch zo vaak de neiging bij dit soort reacties zo weinig mogelijke nieuwe input toe te laten?"
Enkele goede namen zijn al bezet, die zitten ergens in een galaxy far far away. ;)

Angelater

Avatar

^ Is er iets mis met nieuwkomers dan?

Laat die Vaughn maar zijn eigen ding doen. Zijn poging tot een X-Men film behoort niet bij zijn beste werk, naar mijn mening. Jammer dat Singer hier nu mee zit; vond 'Days Of Future Past' een zeer geslaagde prent. Van mij mag hij terugkomen.

Glennekeeeee

Avatar

Volgens mij gaat dat allemaal geen invloed hebben op de opbrengst hoor

jaime91

Avatar

Als ik dit zo lees dan wordt ik best pissig. Laat ik er even vanuit gaan dat Singer inderdaad onschuldig is. Dan wordt hij dus mogelijk van dit project gehaald omdat er van die debielen zijn die geld over zijn naam willen verdienen. Natuurlijk snap ik dat de naam van Singer dan besmeurd is, maar daar kan Singer ook vrij weinig aan doen.

Al is het natuurlijk wel bekend dat Singer in het verleden een wild leven met drank en drugs heeft gehad, maar dat is iets anders dan iemand aanranden of verkrachten. Als Singer onschuldig is, snap ik hem dan ook volkomen dat hij over de rooien is gegaan. De X-Men franchise hoort bij hem, ondanks dat Matthew Vaughn natuurlijk ook mooi werkt geleverd heeft vind ik het toch mooi dat Singer met Days Of Future Past een middelvinger naar Brett Ratner heeft opgestoken en zich de franchise weer eigen heeft gemaakt.

Dat is een fantastisch succes. De film krijgt alleen maar lof en dat is dankzij Singer. Dus als hij onschuldig wordt bevonden, dan vind ik het onterecht dat ze hem alsnog van het project willen halen.

MAAR als Singer uiteindelijk wel schuldig is, dan is het een smeerlap. En dan hoop ik dat hij het in Hollywood verdomd lastig gaat krijgen. Als ze dit als dan als back up plan willen gaan gebruiken ben ik helemaal voor. Maar alleen als hij schuldig wordt bevonden. Dat is nog niet het geval, dus wat mij betreft is hij onschuldig totdat anders wordt bevonden. En zo zou de studio er ook in moeten staan.

jaime91

Avatar

Glennekeeeee "Volgens mij gaat dat allemaal geen invloed hebben op de opbrengst hoor"

Dat denk ik dus ook niet. Het heeft toch ook geen invloed op de opbrengsten van Days Of Future Past? Waarom zou het dan wel invloed hebben op Apocalypse?

Frietgezicht

Avatar

Of het goed nieuws is durf ik niet te zeggen want de nieuwe regisseur is niet bekend. Maar hoop op Vaughn.

Sand

Avatar

Voor mij mag het Neil Blomkamp ook wel zijn.. ik vind zijn effects geweldig in District 9 en Elysium.. volgens mij levert hij ook goed werk voor X Men films..

Axeqlusive

Avatar

Werk en privé gescheiden houden? Er zullen altijd mensen waar controverse rondom zal zijn, neem een Woody Allen of Roman Polanski. Maar negatieve aandacht is ook aandacht.

Pete_027

Avatar

Een van de zaken is teruggetrokken. Het gaat om een zaak tegen een tv-producent. Het zal me niks verbazen dat het vermeende slachtoffer een wannabe-acteur is zonder succes en die nu wil meeprofiteren van de winst, maar het is Hollywood en daar gebeuren wel meer dingen..

jaime91

Avatar

Pete_027 " maar het is Hollywood en daar gebeuren wel meer dingen.."

Ja dus? Dus mag je zomaar mensen aanranden of verkrachten in Hollywood? Nogmaals als hij schuldig is dan is het een smeerlap, en dan hoop ik dat het voor Singer lastig zaken doen wordt in Hollywood. En dat mensen 2x nadenken voordat ze met zo iemand in zee gaan.

NieuwsFilm

meest populair