'The Amazing Spider-Man 3' mogelijk uitgesteld tot 2017

Sony lijkt opnieuw te twijfelen aan de koers van de Spider-Man franchise.

Bram de Groot 14 juni 2014 14:37 in Algemeen
Begin 2010 trok Sony Pictures de stekker uit Sam Raimi's Spider-Man-filmreeks. In een moordend tempo werd er werk gemaakt van een reboot, die in handen kwam van regisseur Marc Webb. In de zomer van 2012 verscheen de eerste film en eind april verscheen alweer het tweede deel. Ondanks dat beide films tussen de $700 en $760 miljoen noteerden, lijkt Sony de koers alweer aan te passen.

Ain’t It Cool News meent te weten dat Sony het reeds geplande The Amazing Spider-Man 3 (26 mei 2016) met een jaar heeft opgeschoven. Er zouden meerdere redenen zijn. Enerzijds zou Sony niet bijzonder tevreden zijn met het matige ontvangst van The Amazing Spider-Man 2 (RT = 53%, IMDb = 7,4). Anderzijds wordt beweerd dat regisseur Webb eerst een ander project oppakt met Sony voordat ze starten met de derde Spider-Man film.

Ondanks dat het voorlopig een gerucht betreft, zet het vraagtekens bij het eerdere bericht dat Sony elk jaar een film wil uitbrengen in de nieuwe Spider-Man franchise. Ook is het de vraag wat dit betekent voor Drew Goddards The Sinister Six en Alex Kurtzmans Venom, de spin-offs die reeds zijn aangekondigd. Het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat één van deze films naar voren wordt gehaald.


NieuwsFilm