Dwayne Johnson kampte met depressie

De jongerenjaren van de oud-worstelaar waren met armoede gevuld.

Door redactie
Superster Dwayne 'The Rock' Johnson (Fast Five, Furious Six, Hercules) had het niet altijd gemakkelijk. In een openhartig interview met The Hollywood Reporter sprak hij over de problemen waarmee hij in het verleden worstelde. Op jonge leeftijd had hij vele aanvaringen met de politie, was hij op zijn 14e het huis uitgezet en zag hij zijn kansen als professionele American footballspeler wegkwijnen.

Johnson's moeilijkheden begonnen in zijn puberjaren. Hij woonde samen met zijn moeder toen ze te horen kregen dat ze het huis uit werden gezet. 'We leefden in een huishouding dat ons 120 dollar per week kostte. We kwamen thuis en troffen een hangslot en een uitzettingsbevel aan. Mijn moeder begon te huilen en stortte in elkaar. "Waar gaan we leven?" vroeg ze. "Wat gaan we nu doen?"' Zijn moeder ging daar waar werk voor haar te vinden was. De 42-jarige acteur vertelde dat hij in dertien verschillende woongelegenheden heeft gezeten.

Vier jaar later won Johnson een football studiebeurs aan de universiteit van Miami. In zijn eerste jaar kreeg hij echter met vele blessures te maken, waarna hij plotseling depressief werd. 'Ik weet niet wat het was. Ik weet niet waarom ik niets wilde doen. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt.'

Na een korte periode kreeg Johnson's coach hem zover om weer te gaan spelen. Nadat hij geen plaats in het National Football League kon krijgen, ondertekende Johnson een contract bij de Canadese Calgary Stampeders. Daar verdiende hij 35.000 dollar per jaar. Ze lieten hem niettemin later gaan. 'Er waren geen blessures,' herinnert Johnson. 'Het was gewoon het einde. Je bent dan niet goed genoeg. Het was erg ontnuchterend.' Na het ontslag gingen Johnson en zijn vriendin Danny Garcia (die later zijn vrouw werd) uit elkaar. 'De dromen die ik had waren vervlogen. Er was geen football meer. Mijn relatie was over. Het was een donkere periode.'

Ondertussen is de Pain & Gain-acteur zeer succesvol geworden. Johnson stapte in de voetsporen van zijn vader en grootvader als WWE worstelaar in 1996. De verworven faam als The Rock loodste hem naar vele welvarende films. Vorig jaar alleen al brachten zijn rolprenten 1.3 biljoen dollar op.

NieuwsFilm