FOX wil nog altijd Bryan Singer voor 'X-Men: Apocalypse'

De studio hoopt dat hij gewoon weer achter het roer stapt.

Toen X-Men: Apocalypse aangekondigd werd, maakte Fox al bekend dat Bryan Singer de regisseur zou worden. Vervolgens was er een aanklacht tegen de regisseur rond seksueel misbruik en daaruit volgden geruchten dat Fox een andere regisseur zou willen. In een interview maakte Fox voorzitter Emma Watts bekend dat dit niet het geval is.

”Het is altijd al de intentie geweest om hem de film te laten maken,” vertelde ze. ”Op dit moment werken we nog aan het plot. Maar niets zou me gelukkiger maken als hij gewoon terug kan keren.”

In april werd Singer beschuldigd van seksueel misbruik, dat in 1999 plaats zou hebben gevonden. Singer ontkende uiteraard direct, maar er volgde alsnog een aanklacht. De controverse die hierdoor ontstond maakte dat Singer zich terugtrok uit de promotiecampagne voor X-Men: Days of Future Past.

Eerder deze maand was er toen het verhaal van Radar Online dat Fox Singer niet langer als regisseur wil. Dat, niet omdat de studio bang is dat hij toch schuldig is (hij zou bewijs hebben geleverd onschuldig te zijn), maar omdat ze bang zijn dat de tijd die hij kwijt is aan zichzelf verdedigen, negatieve gevolgen kan hebben voor de film.

Maar nu spreekt de studio dus het verlangen uit om Singer gewoon terug te laten keren. X-Men: Apocalypse staat gepland voor eind mei 2016.



NieuwsFilm

meest populair