Robert Downey Jr.'s zoon gearresteerd

De jongeman had cocaïne in zijn bezit.

De zoon van Robert Downey Jr. (Iron Man, Sherlock Holmes, The Judge), Indio Falconer Downey, is afgelopen zondag door de politie ingerekend, nadat ze hem in een auto met drugs aantroffen. De politie had de wagen - waarin Indio een passagier was - aan de kant gezet omdat de auto er verdacht uit zag. Ze zouden iemand uit een pijp hebben zien roken en na wat speurwerk vonden ze cocaïne en andere drugsgerelateerde goederen. De 20-jarige jongeman werd in hechtenis genomen met een borgtocht van 10.000 dollar. Deze betaalde Indio zelf, die kort daarna weer op vrije voeten was.

Het voorval komt niet helemaal gek aan. Robert Downey Jr. bezat zelf ook tussen 1996 en 2001 een ernstige drugsverslaving. De Avengers-acteur werd vele keren gearresteerd wegens het bezitten van cocaïne, heroïne en marihuana. Downey Jr. is inmiddels afgekickt en één van de best betaalde acteurs op het moment.

De 49-jarige acteur sloeg tevens een boekje open over zijn zoons verslaving: 'Helaas is er een genetisch deeltje van mijn verslaving overgegaan en Indio heeft dat waarschijnlijk geërfd. Hij krijgt veel ondersteuning en begrip van zijn familie. We staan allemaal achter hem en we zullen hem helpen de man te worden die hij kan zijn. We zijn dankbaar voor de interventie van de politie. We geloven dat Indio een succesvol herstel kan behalen.'



NieuwsFilm

meest populair