James Franco en zijn nieuwste film aangeklaagd

De schrijver van het boek waarop Franco's film gebaseerd is, is de schuldige.

Acteur/regisseur James Franco (127 Hours, Spring Breakers, This Is The End) staat eindelijk niet meer in de schijnwerpers ter oorzake van ongunstige situaties, maar wordt plotseling beschuldigt van letterdieverij. Het is misschien niet helemaal onterecht, want de tenlastelegging luidt als volgt: Franco's nieuwste film gaat over de schrijver en dichter Charles Bukowski. In het biografische drama volgen we de beste man in zijn jongeren jaren. Het project zou een origineel idee van Franco zijn, maar schrijver Cyril Humphris ziet dat niet zo.

Humphris heeft namelijk de autobiografie over Bukowski geschreven en acht Franco te laat met zijn film. Volgens Humphris had de 36-jarige acteur 5 jaar geleden toestemming gekregen om een scenario over het boek te schrijven, maar deze optie zou inmiddels gedateerd zijn. Nu Franco eindelijk met zijn film opduikt - en beweert dat het gehele filmscript uit zijn hoofd komt - vindt Humphris de stand van zaken oneerlijk verlopen. Hij waant de verfilming een regelrechte kopie van zijn eigen schrijfwerk.

De Oz: The Great and Powerful-acteur ziet dit niet zo. Franco zegt dat hij zijn inspiratie uit Bukowski's eigen leesvoer haalde en niet die van de autobiografie. Beidde heren denken gelijk te hebben, maar het is aan de rechter om te zien wie er zal zegevieren.



NieuwsFilm

meest populair