'Transformers: Age Of Extinction' nu al de succesvolste film ooit in China

Na slechts twee weken staat de film al op dik $200 miljoen in Hollywoods nieuwste afzetgebied.

Het is geen wonder dat Hollywood de afgelopen jaren veel Chinese (film)sterren een rol geeft in hun blockbusters en daarnaast ook regelmatig speciale scènes opneemt die alleen in de Chinese bioscoop te zien zijn. De Chinese filmmarkt is namelijk booming. Dit wordt nogmaals bewezen door het recordbrekende Michael Bays Transformers: Age of Extinction.

De vierde film in de franchise opende onlangs met een bedrag van $92,0 miljoen en haalde in slechts twee weken $222,7 miljoen op. Hiermee verdiende het nu al meer dan de blockbuster der blockbuster Avatar, die enkele jaren geleden niet verder kwam dan een schamele $221,0 miljoen.

Wereldwijd staat Transformers 4, waarin rollen zijn weggelegd voor Li Bingbing en Han Geng, op zo'n $600 miljoen. Dit betekent dat circa een derde is verdiend op Chinese bodem. De verwachting is dat het aandeel komende jaren alleen maar gaat toenemen.

In 2007 was de opbrengst van Transformers nog slechts' zo'n $37,2 miljoen. Verleden jaar haalde Iron Man 3 nog $121,2 miljoen op en daarvoor wist de 3D-rerelease van Titanic zo'n $145,0 miljoen te verzamelen.



NieuwsFilm

meest populair