Meer plotdetails 'Avengers: Age of Ultron'

Wie is die slechterik eigenlijk en wat wil hij?

Gisteren hadden we nog de eerste blik op Ultron (James Spader) en officiële foto’s van Avengers: Age of Ultron. Vandaag heeft Entertainment Weekly wat eerste officiële plotdetails over de film bekend gemaakt. Verder spreken hoofdrolspelers Chris Evans (Steve Rogers / Captain America) en Chris Hemsworth (Thor) over Ultron. Mocht je op 23 april 2015, als de film van Joss Whedon uitkomt, volledig verrast willen worden, dan waarschuwen we bij deze alvast voor spoilers.



Entertainment Weekly stelt allereerst dat Ultron gemaakt wordt als beschermer van de mensheid. In de comics bouwt Hank Pym (de eerste Ant-Man) hem, maar in de films is die rol juist weggelegd voor Tony Stark (Robert Downey Jr.). Op het einde van Iron Man 3 besloot hij te stoppen als Iron Man. Maar, helemaal zonder hem kan de wereld niet en daarom heeft hij twee acties ondernomen.

Allereerst heeft Tony de Stark Tower omgebouwd tot de Avengers Tower. Die bevat diverse woonkamers, laboratoria, feestzalen en ga maar door. Ten tweede heeft Tony Stark de Iron Legion opgezet. Dat is een politiemacht die louter bestaat uit robots, à la het Iron Man pak. Met als verschil dat er geen mens in zit. De alziende en alwetende leider daarvan is Ultron (James Spader).

Bij het programmeren van Ultron begaat Stark echter één fout. In een poging hem van een persoonlijkheid te voorzien, programmeert hij hem naar zijn eigen voorbeeld. Daarbij komen bepaalde elementen niet helemaal uit de verf, zodat Ultron bovenal cynisch is en geen empathisch vermogen heeft.

”Hij is geen goede versie van wat voort had kunnen komen uit het intellect en de persoonlijkheid van Stark,” vertelde Chris Hemsworth. ”Hij is de slechte zoon.” Die slechte zoon besluit in een van de eerste scènes van de film al te rebelleren tegen zijn ouders. De film begint met een groot feest in de Avengers Tower.

Geen van de teamleden draagt zijn uniform en Ultron grijpt zijn kans. De Iron Legion valt de Avengers aan en Ultron maakt zijn plannen bekend. Hij wil vrede brengen op Aarde en daarom moet de grootste bedreiging van wereldvrede vernietigd worden: de mensheid. Of, zoals hij het zelf zegt: ”Ik weet dat jullie ‘goede’ mensen zijn,” vertelt hij hen. ”Ik weet dat jullie het goed bedoelen… maar jullie hebben er niet goed over nagedacht. Er is maar één weg naar vrede… jullie dood.”

”Vaak, als Ultron begint te praten, is het prachtig,” vertelde Chris Evans. ”Hij is daar om de zaken recht te zetten, want hij walgt van X, Y en Z. Je zou met hem aan tafel kunnen zitten en uitgebreid met hem praten. Hij zou je wegblazen met zijn visie.”



NieuwsFilm

meest populair