SDCC: Info over Marvel-films 'Iron Man 4', 'Avengers 2', 'Doctor Strange' en 'Black Panther'

En nog heel veel meer over Marvels toekomstplannen.

De San Diego Comic-Con gaat bijna van start en dan kunnen we hoogstwaarschijnlijk flink wat aankondigingen rond Marvel-films verwachten. Voordat de conventie begint, zijn er echter al heel wat uitspraken gedaan over producties van de filmstudio en die vatten we samen in dit bericht. Aan bod komen Doctor Strange, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 4, Black Panther en de toekomst van het Marvel Cinematic Universe.

Toekomstplannen Marvel
Laten we maar meteen beginnen met dat laatste. Marvel studiohoofd Kevin Feige vertelde in een interview met IGN over de toekomstplannen van de studio. Het blijkt dat de studio graag nieuwe dingen wil proberen. Dat is ook het plan: ”om elk jaar een film te produceren die als vervolg dient op een eerder gemaakte en succesvolle franchise en tegelijk iets nieuws te doen. We doen dat komend jaar met Age of Ultron, met Ant-Man en hopen dat model de komende jaren door te zetten,” vertelde Feige.



Doctor Strange
Verder vertelde hij in een ander interview met IGN dat het de bedoeling van Marvel is om Doctor Strange uiteindelijk samen te laten werken met de Avengers. ”Het is wel logisch om standalone franchises te hebben, maar ik geloof niet dat zoiets logisch is voor dit personage, omdat het in de comics al zo vaak samenwerkt met de Avengers” vertelde Feige.

”We hebben een uitgebreid plan,” ging hij verder. ”Er is een plan voor alles wat we doen en dat ligt in de comics. Strange werkt afwisselend samen met de Avengers. De Guardians overigens veel minder, tot vrij recent in ieder geval. Maar als er een personage is dat duidelijk mee kan doen in andere verhalen, zie ik geen reden om hem in zijn eigen films te houden. Dus is er zeker ruimte voor Strange om zich bij de Avengers te voegen.”

Tot slot vertelde Feige dat er binnenkort een aankondiging rond de cast van Scott Derricksons Doctor Strange gedaan zal worden. Dat zal waarschijnlijk niet komende zaterdag zijn, maar wel ”relatief snel” zijn. Het is nog altijd gissen wie Doctor Strange mag spelen uiteindelijk. Recente geruchten wijzen op Benedict Cumberbatch en Tom Hardy.



Hulk in Avengers: Age of Ultron
Met Entertainment Weekly sprak Mark Ruffalo over de plannen die regisseur Joss Whedon heeft met zijn personage. ”Deze film is veel epischer dan de eerste,” vertelde Ruffalo allereerst over Age of Ultron. ”Ze verkeren echt in een existentiële crisis. Het is een meer duistere film. De Avengers hebben moeite met hun eigen tekortkomingen en het uiteenvallen van S.H.I.E.L.D. en waar ze heen gaan en wie ze zijn in de wereld. Er zijn veel negatieve gevoelens over de groep.”

”Ik vind het mooi hoe ze Bruce Banner opzetten, als een 46-jarige man, die zich afvraagt hoe lang hij nog zo door kan gaan,” ging Ruffalo verder. ”Ik denk dat daar de kracht van Banner ligt. Om uit te zoeken waar we met hem heen gaan, en dat verhaal interessant te houden. Ik denk dat er een hele relatie tussen Banner en Hulk is, die we kunnen bestuderen. Er is iets heel cools gaande: Hulk is net zo bang van Banner als Banner van de Hulk is.”



Geen Plant Hulk in de nabije toekomst
Kevin Feige vertelde aan IGN dat een Planet Hulk-film niet gemaakt zal worden, in de nabije toekomst. ”Wat ik cool vind aan het Planet Hulk verhaal, is dat het volledig om de Hulk draait,” vertelde Feige.

”Hij is een gladiator en vecht tegen andere wezens, op een andere wereld. Ja, sommige van die wezens zijn te zien in Guardians of the Galaxy en daarom denken mensen ‘Oh, misschien zou het gewoon kunnen bestaan’,” ging Feige verder. ”En misschien zou dat ooit ook wel kunnen. Maar op de eerste plaats zouden we denk ik een andere weg moeten volgen. Ik geloof dat als we ooit een standalone Hulk-film maken, zestig procent van alle plezier komt van Mark Ruffalo als hoofdrolspeler in een Marvel-film. En dat is wat we zouden doen, als we ooit die weg in slaan.”

En hij ging verder: ”Na de eerste Avengers, kreeg Iron Man een eigen film, Thor kreeg een eigen film, Captain America kreeg er een en Widow en Fury waren in The Winter Soldier te zien. Dus het ging echt over iemand bewaren zodat de enige plaats waar je Hulk tussen Avengers-films zou kunnen zien, in de volgende Avengers-film zou zijn, dus Joss Whedon kon daarmee spelen in Avengers: Age of Ultron. Waar we daarna heen gaan zullen we nog moeten zien.”

Avengers 3
Over deze film hebben we één verhaal. Badass Digest schrijft allereerst dat er mogelijk een wisseling van de wacht plaats gaat vinden bij Marvel. Volgens de website zou Joss Whedon mogelijk na Age of Ultron vertrekken bij de studio en moet niemand minder dan James Gunn, regisseur van Guardians of the Galaxy, zijn positie innemen.

Toen de website dat idee voorlegde aan Gunn, was hij sprakeloos. Hij keek even twijfelend en antwoordde toen ”het was leuk je gezien te hebben,” en liet het daarbij. Kevin Feige ontkende het verhaal vervolgens. Dat eerste zou suggereren dat er in ieder geval gedacht wordt over een dergelijke positie voor Gunn.



Peggy Carter in Age of Ultron
Nog een verhaal over een Avengers-film handelt over de rol van Hayley Atwell in Age of Ultron. Zij was in een cameo te zien in Captain America: The Winter Soldier en is nu waarschijnlijk ook te zien in Age of Ultron. ”Ik ging iets drinken met Joss Whedon en hij zei, ‘Weet je, het zou geweldig zijn om iets voor je te schrijven!’” vertelde Atwell in een interview met Entertainment Weekly. ”Dus ik zei van, ‘Ja Joss, dat zou geweldig zijn!’” En dus zal ze te zien zijn in Age of Ultron. In welke hoedanigheid, bijvoorbeeld door middel van een flashback, wilde Atwell niet vertellen.

Vrouwelijke superhelden in Marvel-films
Met Screencrush praatte Kevin Feige over vrouwelijke superhelden in Marvel-films. Hij vertelde dat Marvel zeker een film wil maken met een vrouwelijke superheld als hoofdpersoon, maar de studio wil niets overhaasten. ”We blijven de films maken op de manier waarop wij erin geloven en dat houdt ook diversiteit in,” vertelde Feige.

Dat Thor nu plotseling een vrouw is, zou zomaar ook ooit in de film kunnen gebeuren. ”Kijk, het zou geweldig zijn om zoiets te veranderen. Een boel mensen hebben Mjölnir gebruikt. Dus dat is allemaal voer voor toekomstige verhalen.”



Iron Man 4, Captain America 3, Thor 3 en Black Panther
Tot slot sprak Feige nog zeer uitgebreid met Collider over verschillende zaken. Aan bod kwam de beslissing om Josh Brolin te casten als Thanos, de ontwikkeling van Captain America 3, Thor 3, Iron Man 4 en de mogelijke ontwikkeling van een Black Panther-film.

”We wilden iemand die meer kon zijn dan alleen de stem,” vertelde Feige over het casten van Brolin als Thanos. ”Josh heeft de rol ook echt gespeeld. We hadden een wenslijst met ‘Zou het niet geweldig zijn als-namen’ en die van hen stond daar ook op. En als je kijkt naar zijn gezicht en zijn acteerwerk, dan zou hij ook Thanos kunnen zijn zonder visuele effecten. Hij heeft het juiste gezicht en ook de juiste kracht daarvoor.”

Verder bevestigde Feige dat er gewerkt wordt aan Captain America 3 en Thor 3. ”Beide films worden ontwikkeld. Cap is al aangekondigd, dus die zal eerst gemaakt worden. De ontwikkeling daarvan is verder gevorderd. Op dit moment wordt nog gewerkt aan het verhaal van Thor.”

En Iron Man 4 dan? Keert Robert Downey Jr. terug om nog eens Iron Man te spelen in een solofilm? ”Natuurlijk is alles een mogelijkheid. Wie het weet, mag het zeggen. We moeten nog veel werk verrichten aan Avengers 2. En aan wat Avengers 3 zal worden. Dat is eigenlijk alles wat mensen moeten weten. Wie weet wat er daarna zal gebeuren.”

Tot slot ging hij nog in op een mogelijke Black Panther-film. Feige staat daar zeker voor open. ”Ik denk dat het mogelijk zou zijn. Het is vooral een vraag van wanneer. Het is een kwestie van de data prikken, van jongleren met succesvolle franchises. Is er een nadeel van meerdere succesvolle franchises te hebben? Ik geloof dat we dat nu merken, het gebrek aan tijd om ze allemaal te maken. Dus op welk punt besluiten we een franchise voor drie of vier jaar te pauzeren, zodat er nieuwe franchises geïntroduceerd kunnen worden?”

Lees hier méér San Diego Comic-Con nieuws.



NieuwsFilm

meest populair