Algemeen

Robert Downey Jr. wil vierde 'Iron Man' maken

Zolang Marvel dat ook wil en met goede verhalen komt, wil hij dat.

door Jim Pedd op 23.07.2014 om 15:01 in Algemeen
Marvel is al duidelijk geweest over een eventuele nieuwe Iron Man-film. De studio heeft daar simpelweg ja tegen gezegd. De studio ziet het personage Tony Stark als een James Bond, die als een acteur geen zin meer heeft, gewoon door iemand anders gespeeld kan worden. De vraag is dus, wanneer Robert Downey Jr., de acteur die Marvel geholpen heeft bij het opzetten van dit Cinematic Universe, ermee stopt.

Entertainment Weekly mocht onlangs de set van Avengers: Age of Ultron bezoeken en stelde Downey de vraag: Wil je terugkeren voor een vierde Iron Man-film? Daarop antwoordde hij ietwat vaag, maar het antwoord wijst op een ja.

”Het hangt af van Kevin [Feige, Marvel studiohoofd] en Ike [Perlmutter, CEO van Marvel Entertainment] en Disney om naar ons toe te komen met een voorstel en dan is het aan ons om daar ja of nee tegen te zeggen,” vertelde Downey. ”Als de zaken goed gaan, zijn we het snel eens.”

Dat zit wel goed tot nu toe: elk Marvel-vervolg verdiende meer dan zijn voorganger en Iron Man staat eenzaam aan de top. ”Op dit moment gaat het geweldig, nietwaar?” zei Downey. ”Dit moet een erg goede zijn," vertelde hij over Age of Ultron, "en voelt goed en we vinden het geweldig hem te maken.”

Totdat de studiohoofden bij Disney besluiten dat Downey te duur is, wil hij gerust het ijzeren masker dragen. ”Het komt er een beetje op neer: waarom zou je de gordel opgeven als je nauwelijks een klap hebt gekregen? De meeste mensen zeggen dat meteen als ze bewusteloos geslagen worden.” En concluderend: ”De toekomst is, zoals gewoonlijk, onzeker.”

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Ik ben heel benieuwd naar dat moment als uiteindelijk een andere acteur de rol van Tony Stark zal gaan spelen.

Volgens mij legt Downey heel veel van zichzelf in die rol, als ik hem in interviews zie doet hij me altijd ontzettend aan Tony Stark denken en ik vrees er een beetje voor dat als een andere acteur de rol gaat overnemen, de rol of totaal anders wordt of het wordt teveel een kopie van wat Downey nu nog doet.

Hopelijk weten ze daar een soort van middenweg in te vinden. Want eerlijk is eerlijk, het personage was er al lang voordat Downey Jr er gestalte aan gaf, dus het zou moeten kunnen. Alleen voor mij en vele met mij die de comics niet lezen is Downey vergroeid met die rol.

JamesBond

Avatar

Volgens mij heeft wel vaker gezegd dat hij wilt terugkeren zolang ze met een goed verhaal komen, maar vooralsnog zijn de Iron Man-films in mijn opzicht niet veel meer dan "damn good fun" geweest. Het verhaal was nooit echt briljant te noemen, dus ik snap niet waarom dat nou per se een reden voor hem moet zijn om terug te komen.

Ach ja, zolang Downey Jr. terugkeert vind ik het prima.

benjamin

Avatar

Deel drie leek anders nog wel redelijk op een afsluiter van de soloreeks - spijtig dat niemand wil stoppen op een hoogtepunt, eerst die vervelende film maken is geen verplichting hoor.

Asperientje

Avatar

Als je een jaarlijkse salaris hebt van 50 miljoen zou ik ook wel een vierde deel willen maken. Maar dan moeten ze toch echt beter worden dan deeltje 2 en 3.

jaime91

Avatar

benjamin "Deel drie leek anders nog wel redelijk op een afsluiter van de soloreeks - spijtig dat niemand wil stoppen op een hoogtepunt, eerst die vervelende film maken is geen verplichting hoor."


Bedoel je spijtig dat Marvel niet wil stoppen met Iron Man of spijtig dat Downey niet wil stoppen na The Avengers 2?

Die reden is namelijk heel simpel en typisch Hollywood namelijk geld. Ik had me dat nooit zo gerealiseerd maar ik keek afgelopen week naar de Schmoesknow podcast en daar zat een gast die ook actief was in de filmwereld en die had mijn ogen toch wel geopend.

Natuurlijk wist ik wel dat geld altijd belangrijk is geweest, en als een studio geen geld ziet in een bepaald project wordt het project niet gemaakt. Dat was allemaal helder.

Ik realiseerde me alleen niet dat originele films die nergens op gebaseerd zijn tegenwoordig niet meer gemaakt worden, omdat die films geen garantie zijn om mee te cashen. Tegenwoordig zijn films sequels/remakes of gebaseerd op een succesvolle boekenreeks of een succesvolle gamefranchise etc.

En als er af en toe films worden uitgebracht die gebaseerd zijn op iets minder succesvols als Edge Of Tomorrow (wat gebaseerd is op een boek maar volgens mij was dat boek geen hit) dan scoort het ook niet al te best en gaan er te weinig mensen naartoe.

En ik kan jou helemaal begrijpen, natuurlijk is het jammer dat ze het blijven uitmelken totdat mensen dadelijk Iron Man moe zijn ofzo maar zo werkt dat en ik snap Marvel dan ook wel weer.

Hoe triest het ook is dat het er in de filmwereld op dit moment zo aan toe gaat.

Overigens vind ik het dan wel ''grappig'' om te zien dat Marvel nu wel wat risico's gaat nemen met Guardians Of The Galaxy. Aangezien een pratende boomstam en een pratende Wasbeer toch vrij apart is. Dat is toch een extra risico wat ze nemen, wat goed zou kunnen mislopen maar dat zou Marvel zich dan waarschijnlijk wel weer kunnen veroorloven.

Hopelijk levert hen dat toch wat op, anders vrees ik dat Marvel opnieuw een stapje terug zal gaan doen en weer de veiligere paden gaat bewandelen. We zullen zien.

skullsplitter

Avatar

JamesBond "Volgens mij heeft wel vaker gezegd dat hij wilt terugkeren zolang ze met een goed verhaal komen, maar vooralsnog zijn de Iron Man-films in mijn opzicht niet veel meer dan "damn good fun" geweest. Het verhaal was nooit echt briljant te noemen, dus ik snap niet waarom dat nou per se een reden voor hem moet zijn om terug te komen.

Ach ja, zolang Downey Jr. terugkeert vind ik het prima."

Maar het is ook nergens een makkelijke film geweest, ondanks dat deel 3 niet heel erg lekker aansloot qua stijl, was het als film over Tony Stark wel weer prima.

Ik ben alleen benieuwd of het nu allemaal down-hill gaat of dat men het niveau van the Avengers weet te behouden.

Pete_027

Avatar

Ik had ook niet anders verwacht met zo`n salaris. Hij is gemaakt voor de rol.

Ereptile

Avatar

Dankzij RDJ is Iron Man, en daarmee het MCU, een succes geworden Smiley face en dan hoop ik dat de regisseurs van Captain America 2 op IM 4 zetten Smiley face

berepoot123

Avatar

Ze moeten hem gewoon nog in the avengers 3 laten meespelen en hem dan laten doodgaan of iets anders waardoor ze een streep daar het iron man kunnen trekken en hem niet door een andere acteur moeten laten spelen, maar als ze een iron man 4 ga ik hem natuurlijk wel zien want ik vond iron man 3 wel goed en ik had geen last van de twist van the mandarin.

Banned

Avatar

Er zat al geen verhaal in die tweede film wat gaan ze nu nog een vierde film gaan maken?

benjamin

Avatar

jaime91 "Bedoel je spijtig dat Marvel niet wil stoppen met Iron Man of spijtig dat Downey niet wil stoppen na The Avengers 2?"


In dit geval wat allebei, maar eigenlijk gewoon alle soortgelijke verhalen waar men niet durft iets af te sluiten en als verhaal te behandelen om zo veel mogelijk delen te maken.

jaime91 "Die reden is namelijk heel simpel en typisch Hollywood namelijk geld. "


Ja, oké, dat weet ik nu ook wel, maar dat betekent niet dat het niet spijtig is, want ik verdien er niks aan en voor ons, de kijkers, is de creativiteit belangrijker.

jaime91 "Ik realiseerde me alleen niet dat originele films die nergens op gebaseerd zijn tegenwoordig niet meer gemaakt worden, omdat die films geen garantie zijn om mee te cashen. Tegenwoordig zijn films sequels/remakes of gebaseerd op een succesvolle boekenreeks of een succesvolle gamefranchise etc. "


Nu ja, met dan de uitzonderingen die voor weinig geld gemaakt kunnen worden zoals een Boyhood of Grand Budapest Hotel natuurlijk - en met groter budget hebben we af en toe een uitzondering als Nolan. Maar ja, het is gewoon zo dat ze enkel naambekendheid lijken te willen hebben: zelfde wat ik heb opgemerkt bij dat topic rond games - gameverfilmingen zijn enkel leuk omdat het een bekende naam heeft en zo geld binnen kan rollen, voor de kijker is er veel minder te beleven.

Frietgezicht

Avatar

Iron Man 2 en 3 waren weinig soeps dus no thanks.

jaime91

Avatar

benjamin "Ja, oké, dat weet ik nu ook wel, maar dat betekent niet dat het niet spijtig is, want ik verdien er niks aan en voor ons, de kijkers, is de creativiteit belangrijker."


Dat is helemaal waar, maar zolang mensen er naar toe blijven gaan blijven er Iron Man films komen. En nogmaals natuurlijk is het jammer dat creativiteit niet nummer 1 staat, maar dat is ook wel logisch aangezien het zaken doen is en risico's nemen gevaarlijk is.

Door Tony te laten sterven stoppen ze een franchise en dat kan ze heel veel geld kosten. Ik denk dat als ze ooit gaan stoppen met Iron Man, en dat zullen ze vast wel over een tijd(je) gaan doen, ze Tony dan een pauze geven. Dat hij in de film aankondigt dat hij op vakantie gaat ofzo. Ze zijn namelijk ook bezig met wat nieuwe verhalen/superhelden, en ze kunnen niet met uiteindelijk 10/15 avengers gaan zitten, dus ze zullen uiteindelijk wat plaatst moeten gaan maken.

Maar de kans dat een Avenger zal gaan sterven acht ik zeer klein.

sjef

Avatar

Ik vond the captain america films veel beter dan iron man films! Deel 2 en 3 waren niet zo best

NieuwsFilm

meest populair