Robert Downey Jr. wil vierde 'Iron Man' maken

Zolang Marvel dat ook wil en met goede verhalen komt, wil hij dat.

Marvel is al duidelijk geweest over een eventuele nieuwe Iron Man-film. De studio heeft daar simpelweg ja tegen gezegd. De studio ziet het personage Tony Stark als een James Bond, die als een acteur geen zin meer heeft, gewoon door iemand anders gespeeld kan worden. De vraag is dus, wanneer Robert Downey Jr., de acteur die Marvel geholpen heeft bij het opzetten van dit Cinematic Universe, ermee stopt.

Entertainment Weekly mocht onlangs de set van Avengers: Age of Ultron bezoeken en stelde Downey de vraag: Wil je terugkeren voor een vierde Iron Man-film? Daarop antwoordde hij ietwat vaag, maar het antwoord wijst op een ja.

”Het hangt af van Kevin [Feige, Marvel studiohoofd] en Ike [Perlmutter, CEO van Marvel Entertainment] en Disney om naar ons toe te komen met een voorstel en dan is het aan ons om daar ja of nee tegen te zeggen,” vertelde Downey. ”Als de zaken goed gaan, zijn we het snel eens.”

Dat zit wel goed tot nu toe: elk Marvel-vervolg verdiende meer dan zijn voorganger en Iron Man staat eenzaam aan de top. ”Op dit moment gaat het geweldig, nietwaar?” zei Downey. ”Dit moet een erg goede zijn," vertelde hij over Age of Ultron, "en voelt goed en we vinden het geweldig hem te maken.”

Totdat de studiohoofden bij Disney besluiten dat Downey te duur is, wil hij gerust het ijzeren masker dragen. ”Het komt er een beetje op neer: waarom zou je de gordel opgeven als je nauwelijks een klap hebt gekregen? De meeste mensen zeggen dat meteen als ze bewusteloos geslagen worden.” En concluderend: ”De toekomst is, zoals gewoonlijk, onzeker.”



NieuwsFilm

meest populair