Crossover 'Guardians' en 'Avengers' praktisch zeker

Alle Guardians castleden geloven er wel in, alleen hoe verloopt zo'n ontmoeting dan?

Het leek al een zekerheidje, maar nu lijkt het praktisch bevestigd te zijn dat de Avengers en Guardians of the Galaxy een crossover zullen krijgen. Marvel is volgens Vin Diesel al begonnen met het plannen van een crossover tussen de twee franchises. ”Marvel heeft veel opties na deze film en een daarvan is het integreren van de teams,” vertelde Diesel, die Groot speelt in de film.

”Ik denk dat er grote fans van de Guardians en gigantische fans van de Avengers zijn en geloof dat de discussies al gevoerd zijn bij Marvel. Volgens mij zal het publiek zoiets praktisch gaan eisen,” concludeerde Diesel.

En regisseur James Gunn bevestigde dat er voor het mogelijke tweede deel in de Guardians-franchise (dat in 2017 uitkomt), al gedacht wordt om de Avengers en Guardians samen te brengen. ”Mogelijk ontmoeten een paar van hen elkaar. Of misschien ook niet. Maar zeker is dat ze in hetzelfde universum leven en dat het allemaal grote persoonlijkheden zijn. Een ontmoeting zit er dus dik in.”

Maar Chris Pratt (Star Lord) begrijpt dat een crossover moeilijk kan zijn. ”Als je van vijf personages naar tien gaat, kan dat lastig zijn.” Zoe Saldana heeft er wel al over nagedacht. ”Het zou geweldig zijn als de Avengers hulp zoeken van de Guardians. Zij zijn allemaal cybernetisch veranderd, dus super-bionisch.”

Maar vrolijk zouden ontmoetingen tussen de teams niet verlopen. ”Drax en Hulk zouden vechten,” vertelde Dave Bautista, die de rol van Drax the Destroyer speelt. ”Er zullen wel wat klappen uitgedeeld worden.”

Voordat het allemaal zover kan zijn, moeten we echter nog even wachten op Guardians of the Galaxy, dat in veel landen morgen in première gaat. In Nederland moeten we wachten tot 14 augustus.



NieuwsFilm

meest populair