Veel vrouwen bezoeken 'Guardians of the Galaxy'

De sci-fi superheldenfilm blijft het ijzersterk doen in de bioscoop.

Het superheldengenre doet het over het algemeen niet zo heel goed bij het vrouwelijk publiek. Van de filmreeks van Marvel Studios trok Josh Whedons The Avengers (2012) tot op heden verhoudingsgewijs de meeste dames (40%) naar de bioscoopzaal. Marvels nieuwste titel Guardians of the Galaxy doet het een stuk beter, aangezien 44% van de bezoekers vrouw is. Met dit cijfer komt Box Office Mojo.

Ook wordt de sci-fi film goed bezocht door wat oudere mensen. 55% van de bezoekers blijkt boven de 25 jaar te zijn. Daarnaast blijven de financiële cijfers imponeren. Afgelopen maandag noteerde het $11,7 miljoen in de States. Dit is duidelijk meer dan de andere grote 2014-kaskraker. Transformers: Age of Extinction noteerde op de eerste maandag na de première $10.8 miljoen en Dawn of the Planet of the Apes kwam uit op $8,8 miljoen.

Ondertussen staat Guardians of the Galaxy (RT = 92%, IMDb = 8,8) op een wereldwijde score van $184,4 miljoen en dan moet de film van regisseur James Gunn nog in vele landen in première gaan, waaronder China, Japan, Australië en uiteraard Nederland.



NieuwsFilm

meest populair