Michael Bay denkt geen 'Transformers'-films meer te willen maken

Maar hij keerde ook terug voor de vierde film.

Sinds 2007 regisseerde Michael Bay vier films in de Transformers-franchise. Twee daarvan, waaronder de meest recente, Age of Extinction, verdienden meer dan één miljard dollar aan de wereldwijde box office. Niet vreemd dus dat Paramount hoopt dat Bay terug zal keren voor een vijfde en mogelijk ook zesde film in de franchise. In een interview met USA Today liet Bay blijken dat hij daar niet zo zeker van is.

”Bay, 49, gelooft dat hij het stokje aan een nieuwe regisseur zal doorgeven voor toekomstige Transformers films en dat hij zich ergens anders op wil focussen. “Er is een nieuw hoofdstuk, een nieuwe richting van films die ik wil maken,” vertelde Bay, die zijn oog heeft laten vallen op een passieproject, een documentaire over olifantenstroperij. “Ik heb veel verhalen te vertellen.”

Recent nog verlengde Bay zijn contract met Paramount Pictures voor drie jaar, maar het is dus niet zeker dat hij terugkeert voor de vijfde film in de franchise. Die werd onlangs al aangekondigd door Paramount. Toch heeft de studio goede hoop dat Bay wel terugkeert. Toen hij Dark of the Moon gemaakt had, zei Bay dat hij geen vierde film meer zou maken. Dat gebeurde wel, maar volgens Bay om de zaken op te kunnen zetten voor een volgende regisseur. Het is dus nog even wachten op zekerheid…

Transformers 5 moet in 2016 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair