'Edge of Tomorrow' krijgt een nieuwe titel op dvd

Warner Bros. hoopt met de herbenoeming betere verkopen voor de Blu-Ray te bemachtigen.

Met een budget van rondom de 180 miljoen dollar dacht Warner Bros. met Edge of Tomorrow een kaskraker van een film te bezitten, maar de prestaties leken uiteindelijk ondermaats. De sciencefictionfilm van regisseur Doug Liman (Mr. & Mrs. Smith, Jumper) bracht net iets minder dan 100 miljoen dollar op in de Verenigde Staten, een bedrag waar Warner Bros. niet zo tevreden mee was. Dit tonen ze aan door de Blu-Ray versie van de film een andere titel te geven in Amerika.

Live. Die. Repeat., zal de prent binnenkort luiden. De meeste mensen zullen deze woorden herkennen als de slogan die op de onderstaande poster staat. De filmstudio denkt met deze directe en specifieke naam wat meer weg te geven over de actievolle film waarin Tom Cruise en Emily Blunt de hoofdrollen spelen. Onderaan de hoes en op de rug kunnen we nog wel de originele titel herkennen, maar deze verdwijnt enigszins naar de achtergrond.

Het is niet de eerste keer dat een film een nieuwe titel aangewezen krijgt. Star Wars werd een aantal jaar na diens warme onthaal veranderd in Star Wars: Episode IV - A New Hope. De superheldenfilm The Avengers ontkwam ook niet aan een titelverandering toen deze in het Verenigde Koninkrijk uitkwam. Daar moesten ze het met Avengers Assemble doen.

Edge of Tomorrow wordt eind oktober in de Nederlandse winkels verwacht. Of wij een andere omslag krijgen is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair