Algemeen

'Edge of Tomorrow' krijgt een nieuwe titel op dvd

Warner Bros. hoopt met de herbenoeming betere verkopen voor de Blu-Ray te bemachtigen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer op 19.08.2014 om 12:23 in Algemeen
Met een budget van rondom de 180 miljoen dollar dacht Warner Bros. met Edge of Tomorrow een kaskraker van een film te bezitten, maar de prestaties leken uiteindelijk ondermaats. De sciencefictionfilm van regisseur Doug Liman (Mr. & Mrs. Smith, Jumper) bracht net iets minder dan 100 miljoen dollar op in de Verenigde Staten, een bedrag waar Warner Bros. niet zo tevreden mee was. Dit tonen ze aan door de Blu-Ray versie van de film een andere titel te geven in Amerika.

Live. Die. Repeat., zal de prent binnenkort luiden. De meeste mensen zullen deze woorden herkennen als de slogan die op de onderstaande poster staat. De filmstudio denkt met deze directe en specifieke naam wat meer weg te geven over de actievolle film waarin Tom Cruise en Emily Blunt de hoofdrollen spelen. Onderaan de hoes en op de rug kunnen we nog wel de originele titel herkennen, maar deze verdwijnt enigszins naar de achtergrond.


Het is niet de eerste keer dat een film een nieuwe titel aangewezen krijgt. Star Wars werd een aantal jaar na diens warme onthaal veranderd in Star Wars: Episode IV - A New Hope. De superheldenfilm The Avengers ontkwam ook niet aan een titelverandering toen deze in het Verenigde Koninkrijk uitkwam. Daar moesten ze het met Avengers Assemble doen.

Edge of Tomorrow wordt eind oktober in de Nederlandse winkels verwacht. Of wij een andere omslag krijgen is nog niet bekend.
29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Belachelijk. Slaat nergens op.

berepoot123

Avatar

Spijtig dat hij zo weinig heeft opgeleverd, vond hem verassend goed.

jaime91

Avatar

Ik vind dat Warner Bros deze film wat betreft marketing om zeep aan het helpen is. In godsnaam, waarom voor de 2de keer de titel veranderen? Had het inderdaad gewoon bij All You Need Is Kill gelaten.

En ook de trailers met die vage muziek maken van deze film een of andere bizarre intergalactische trip terwijl het gewoon een hele toffe actie/science fiction film is.

Ze blijven zich bij Warner maar in hun eigen voet schieten, ik snap daar echt heel hol van. En dan vragen ze zich dan af waarom deze film zo weinig heeft opgebracht. O+

Prometheus69

Avatar

Banned "Belachelijk. Slaat nergens op."


Is gewoon bedacht door de marketing afdeling. Wel begrijpelijk, ze willen gewoon proberen hun geld er uit te halen. Persoonlijk denk ik, dat het ook niet werkt, want op die manier behandel je het publiek alsof we allemaal een beetje naïef zijn.

Airbender "Waarom niet de oude (en originele) titel 'All You Need Is Kill'?"


Diezelfde marketing afdeling zal waarschijnlijk vallen over het woordje 'Kill', omdat het publiek misschien een ander beeld hiervan naar voren roept.

Banned

Avatar

Het slaat gewoon nergens op omdat Live, Die, Repeat gewoon een slechte titel is en nog minder zal verkopen dan dat er Edge of Tomorrow op de hoes staat. Het is en blijft een tagline geen titel.

Ed Crane

Avatar

Hoe dan ook, ik schaf'm meteen aan op BluRay T+)

JamesBond

Avatar

Erg jammer, want 'Edge Of Tomorrow' is een dijk van een titel! T+)

Expendable

Avatar

Een beetje onnodige verandering inderdaad.

De film is overigens wel uit de kosten gekomen, alleen inderdaad niet de nodige winst kunnen maken waarop de studio had gehoopt. Vond hem in iedergeval geslaagd!

johnwayne

Avatar

Ik denk dat deze titelwijziging alleen voor de VS zal gelden, waar de film zal eindigen met amper $ 100 miljoen , wat veel te weinig is voor deze dure film. In de rest van de wereld heeft hij het echter goed gedaan met ruim $ 250 miljoen, dus lijkt het me onlogisch om de titel te wijzigen in landen waar die het wel goed deed.

Pete_027

Avatar

Dit is inderdaad belachelijk en het zou me niks verbazen dat er dan van die domme Amerikanen in de winkel de dvd zien liggen en denken dat het om een sequel of prequel gaat:P

Als het klopt wat ik heb gelezen en gehoord moet dit een goede film zijn en is het jammer dat die het niet goed heeft gedaan aan de kassa`s. Amerikanen houden nu eenmaal meer van de domme Bay films dan echt goede sf films.

WizardOfOss

Avatar

Heb de film niet gezien, maar afgaand op wat ik ervan gelezen heb dekt Live. Die. Repeat. toch heel aardig de lading? Vind het dan eigenlijk ook helemaal niet zo'n gekke titel.

xarkov

Avatar

Ze hadden vanaf het begin af aan al zo moeten noemen. Nu creeer je alleen maar verwarring.

Glennekeeeee

Avatar

Veel gezaag zeg. De tagline krijgt gewoon een prominentere plaats en onderaan staat de titel nog. Ok het is mss licht onlogisch maar om nu te zegge dat ze het onder een andere naam uitbrengen....

jaime91

Avatar

Glennekeeeee "Veel gezaag zeg. De tagline krijgt gewoon een prominentere plaats en onderaan staat de titel nog. Ok het is mss licht onlogisch maar om nu te zegge dat ze het onder een andere naam uitbrengen...."

Lees de tekst a.u.b voordat je een comment plaatst. Live.Die.Repeat. is de tagline niet meer, het is de titel.

De film heet vanaf nu Live.Die.Repeat: Edge Of Tomorrow.

benjamin

Avatar

Beetje bizar toch: ondanks de magere opbrengsten waren de reacties van mensen die hem zagen toch positief, dus ga je nu haast verstoppen dat je die film bent waar mensen misschien iets goeds over gehoord hebben. En bij de mensen die nog niks gehoord hebben van die mooie woorden, denk ik nu ook niet dat de titel dat was die hun weghield en het nu is opgelost.

xarkov

Avatar

benjamin "Beetje bizar toch: ondanks de magere opbrengsten waren de reacties van mensen die hem zagen toch positief, dus ga je nu haast verstoppen dat je die film bent waar mensen misschien iets goeds over gehoord hebben. En bij de mensen die nog niks gehoord hebben van die mooie woorden, denk ik nu ook niet dat de titel dat was die hun weghield en het nu is opgelost."


Dat is idd behoorlijk bizar. Waar is het liefde voor het vak gebleven.

Gerlof1378

Avatar

Snap er ook niks van waarom ze zo nodig de titel moeten veranderen, ze
hebben ook beters te doen om een product eventueel beter te verkopen.
Ik zal de film gewoon onder de naam Edge Of Tomorrow in mijn collectie zetten.

bigmichiel

Avatar

Is de titel wel veranderd of is het een design keuze geweest om de slogan groter te plaatsen?

Muufley

Avatar

JamesBond "Erg jammer, want 'Edge Of Tomorrow' is een dijk van een titel! T+)"


Echt? Is een zeer suffe title die nauwelijks iets met de film te maken heeft.

SunChaser

Avatar

Vind Live Die Repeat sowieso al een betere titel, ook toen ie in de bios draaide

Roeltje

Avatar

Ik heb de film niet gezien, maar heb het gevoel dat ik deze wil steunen. Dus ik ben wel van plan de blu ray aan te schaffen. Dat gedoe rond de titel interesseert me niet zo.

rainking

Avatar

Muufley "Echt? Is een zeer suffe title die nauwelijks iets met de film te maken heeft."


Dat heb ik ook, ja. Zo heb je op 't moment ook de film Grand Piano draaien, die hier de weinig creatieve titel Blackmail heeft.

Ik vond Edge Of Tomorrow wel een uiterst vermakelijke film, trouwens.

Spijker2

Avatar

EAT! SLEEP! RAVE! REPEAT!

Spijker2

AvatarOm een film écht een beetje winstgevend te maken dient deze (wereldwijd) toch wel zo´n bijna het dubbele op te halen als de productiekosten. Men vergeet namelijk vaak de kosten voor distributie, merchandising, etc. En er moet vaak bij zulk soort films (lees: Tom Cruise) vaak ook nog een aanzienlijk percentage worden afgedragen aan "contractuele verplichtingen". Deze film lijkt dus wel succesvol te zijn aan de financiële cijfers, maar schijn bedriegt soms..

Terminatrix

Avatar

Denk niet dat dat veel nut heeft?

Prometheus69

Avatar

Spijker2 "Om een film écht een beetje winstgevend te maken dient deze (wereldwijd) toch wel zo´n bijna het dubbele op te halen als de productiekosten. Men vergeet namelijk vaak de kosten voor distributie, merchandising, etc. En er moet vaak bij zulk soort films (lees: Tom Cruise) vaak ook nog een aanzienlijk percentage worden afgedragen aan "contractuele verplichtingen". Deze film lijkt dus wel succesvol te zijn aan de financiële cijfers, maar schijn bedriegt soms.."


Zulke cijfers neem ik altijd een beetje met een korreltje zout. Ik heb een artikel gelezen, dat veel filmmaatschappijen boekhoudkundige trucjes uithalen door middel van hogere afschrijvingen. Door te zeggen, dat een film minder winstgevend is, zijn er meer belastingtechnische voordelen te behalen.

Spijker2

Avatar

Prometheus69 "Zulke cijfers neem ik altijd een beetje met een korreltje zout. Ik heb een artikel gelezen, dat veel filmmaatschappijen boekhoudkundige trucjes uithalen door middel van hogere afschrijvingen. Door te zeggen, dat een film minder winstgevend is, zijn er meer belastingtechnische voordelen te behalen."


Tsja, kan me bijna niet voorstellen dat een filmmaatschappij z'n eigen product omlaag zou halen. Dat zou alleen maar weer nadelig werken op de DvD verkoop.

nieuwslaatste nieuws

meest populair