'Mockingjay'-karakter President Coin krijgt grotere rol

Regisseur Francis Lawrence is zo blij met Julianne Moore dat haar filmpersonage langer te zien zal zijn.

Het is inmiddels langer dan een jaar geleden sinds het nieuws uit kwam dat actrice Julianne Moore (Hannibal, Non-Stop) een gewichtige rol zou gaan spelen in de laatste twee films van The Hunger Games-serie, getiteld Mockingjay. In de tweedelige finale zal ze de rol spelen van President Alma Coin. Zij is de hardnekkige leider van District 13 (die volgens een vertelsel niet meer zou bestaan) en voert de revolutie tegen het Capitool aan. Regisseur Francis Lawrence vertelt nu dat Julianne Moore zo gepassioneerd was wegens de rol, dat ze hebben besloten de filmvariant van het karakter meer screentijd te geven.

"Ze heeft ons wezenlijk opgespoord, omdat ze een interesse in de boeken had vanwege haar kinderen. Ze heeft geen auditie gedaan. Zodra we wisten dat ze die rol wilde hebben, waren we klaar," lacht Lawrence. "We spraken erover en ze had hele goede ideeën. We begrepen elkaar en dat was het."

In de boeken wordt President Coin met tegenzin een bondgenoot van Katniss Everdeen. Gezamenlijk trachten ze met de rebellen President Snow ten val te brengen. Coin wordt door auteur Suzanne Collins beschreven als een ambitieuze en egoïstische vrouw. Lawrence deelt nu mee dat het grijs gehaarde karakter, met behulp van de 53-jarige Moore, in het tweedelige slotstuk een uitgebreidere rol krijgt.

"Er is meer van haar in de films dan in het boek," gaat Lawrence verder, "en daardoor is er meer ontwikkeling. Ik denk dat het karakter in iets fantastisch is geëvolueerd. En Julianne heeft daar veel bij geholpen."

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 zal over drie maanden in de bioscoopzalen verschijnen. Op het vervolg, Part 2, moeten we nog een jaar langer wachten. De hoofdrollen worden o.a. vervuld door Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland en de wijlen Philip Seymour Hoffman.



NieuwsFilm

meest populair