'How to Train Your Dragon 3' jaar uitgesteld

En deel twee is nu de best verdienende animatiefilm ooit.

Dreamworks Animation heeft de derde How to Train Your Dragon-film met een jaar uitgesteld. Nu staat deze gepland voor 9 juni 2017, in plaats van 2016. De aankondiging werd gemaakt tegelijk met een bevestiging dat de tweede film de best verdienende animatiefilm van het jaar werd afgelopen week. Wereldwijd staat de productie nu op de 600 miljoen dollar.

Het vervolg verdiende in de Verenigde Staten 174 miljoen dollar en in de rest van de wereld nog zo’n 426 miljoen dollar. De derde film wordt gemaakt door hetzelfde creatieve team als de vorige twee films. Schrijver en regisseur Dean DeBlois keert terug, samen met producent Bonnie Arnold. Ook keren Jay Baruchel (Hiccup), America Ferrera (Astrid) en Cate Blanchett (Valka) terug voor de film.

Het plot van de film is nog niet bekend, al hebben de scenaristen wel al iets verteld over het verhaal. DeBlois vertelde daarover: ” Dus ik werk al een tijdje aan een samenvatting en ik weet dat we op een punt komen waar in de boeken van Cressida Cowell Hiccup als volwassene terugkijkt op zijn leven en zegt, ‘Er waren draken toen ik nog jong was’. Er zit iets heel krachtigs en emotioneels in, dat je echt raakt. En ik geloof dat het bitterzoet en mooi kan zijn. Maar hoe verdwijnen ze? Wat gebeurt er en brengt ze naar dat punt? Daar gaat de derde film over.”



NieuwsFilm

meest populair