Charlie Hunnam legt uit waarom hij uit 'Fifty Shades of Grey' stapte

De acteur had de rol graag willen spelen, maar had het veel te druk.

Vrij vroeg in het productieproces werd er al een hoofdrolspeler gevonden voor de Fifty Shades of Grey-film. Charlie Hunnam zou de rol van Christian Grey spelen, maar besloot twee maanden later uit de productie te stappen. Sindsdien heeft hij er nooit over gesproken, tot nu. ”Ik zou nooit getekend hebben als ik dat niet had gewild,” begon hij. ”Het was een erg, erg moeilijke tijd in mijn leven.”

Tijdens zijn eerste ontmoeting met regisseur Sam Taylor-Johnson werd hij verliefd op het personage. ”Ik begon erover te praten en ik werd er enthousiast van. Ik werd verliefd op het personage en was er steeds mee bezig. Dat is hoe ik werk: ik zoek een personage waar ik van hou en denk er continu over na.”

Maar vlak nadat Hunnam tekende voor de rol, bleek de productie van het zesde seizoen van Sons of Anarchy later van start te gaan dan gepland. En ook had Hunnam eerder al getekend voor Guillermo del Toro’s Crimson Peak. Het werd allemaal veel te druk voor de acteur.

”Ik zou de opnames van ‘Sons’ om elf uur op vrijdagavond afronden, op zaterdagochtend het vliegtuig naar Vancouver pakken voor ‘Fifty’ en dan de hele eerste week van repetities missen en op maandagochtend beginnen met de opnames. En zodra ik klaar was met die film, op de woensdag, had ik de volgende maandag al opnames van ‘Crimson Peak’ in Toronto. Ik had, om eerlijk te zijn, een zenuwinzinking.”

Om die redden besloot de acteur er dus uit te stappen. ”Het was gewoon een vervelende situatie. Ik vond het heel vervelend om te moeten stoppen. Het was een van die situaties waarin je niets goed kunt doen.”



NieuwsFilm

meest populair