Eerste indruk op DreamWorks' 'B.O.O.: Bureau of Otherwordly Operations'

De anti-spook animatiefilm met stemmen van Seth Rogen, Melissa McCarthy en Bill Murray.

Al sinds 2004 is Shrek 2 de financieel succesvolste animatiefilm van DreamWorks Animation. Het verdiende destijds $920,0 miljoen aan de wereldbioscoopkassa. Sindsdien probeert DreamWorks met man en macht nieuwe successen te realiseren via circa drie animatiefilms per jaar. Dit jaar verschijnt nog de spin-off Penguins of Madagascar en volgend jaar kunnen we Home, B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations en Kung Fu Panda 3 verwelkomen. Van het nog redelijk onbekende project B.O.O. is nu een eerste promotionele uiting opgedoken.

De bovennatuurlijke actiekomedie-animatiefilm gaat over twee stuntelende geesten die een avontuur beleven in het leven na de dood. Ze sluiten namelijk aan bij het Bureau of Otherworldly Operations (B.O.O.), het beste anti-spook bureau van de geestenwereld. Uiteindelijk moeten ze het opnemen tegen het grootste spook van de planeet.

Onderstaande afbeelding verscheen op Amazon en is de voorkant van een boek gebaseerd op de animatiefilm van regisseur Anthony Leondis (Igor, 2008). Stemmen komen van onder meer Seth Rogen (Jackson Moss), Melissa McCarthy, Rashida Jones, Bill Murray en Octavia Spencer.

Vanaf 14 oktober 2015 draait B.O.O. in de Nederlandse (3D) bioscoop en zullen we merken of deze animatiefilm kan uitgroeien tot een nieuw paradepaardje van DreamWorks Animation.



NieuwsFilm

meest populair