Featured

'Aanmodderfakker' grote winnaar Gouden Kalveren

Lees hier onze liveblog van de uitreiking terug.

door Koen Friederichs op 03.10.2014 om 19:11 in Featured
Vanavond worden de winnaars van de Gouden Kalveren bekendgemaakt. FilmTotaal houdt een liveblog bij waarin de belangrijkste gebeurtenissen worden besproken.

Het gala vindt vanavond plaats in TivoliVredenburg en is vanaf 20:25 live te zien op NPO2. Online is vanaf 19:00 de gehele avond integraal te volgen via NPO Cultura.

Eergisteren werd bekendgemaakt welke films genomineerd zijn. Daaruit bleek dat Aanmodderfakker, de comedy van regisseur Michiel ten Horn, de grootste kanshebber is. De film werd maar liefst zes keer genomineerd, waaronder voor beste film, beste regie, beste acteur, beste production design én beste muziek. In de categorie ‘beste film’ neemt Aanmodderfakker het op tegen Hemel op aarde en Nena.

Vanaf 19:00 uur worden de Gouden Kalveren uitgereikt voor:
Beste Korte Film, Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Production Design, Beste Geluid, Beste Montage, Beste Camera, Beste Muziek, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Vrouwelijke bijrol. Ook worden de Speciale Juryprijs en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek uitgereikt.

Vanaf 20:25 uur worden de Gouden Kalveren uitgereikt voor:
Beste Acteur Televisiedrama, Beste Actrice Televisiedrama, Beste Televisiedrama, Beste Scenario, UPC Beste Publieksfilm, Beste Regie, Beste Actrice, Beste Acteur en Beste Film.


[LIVEBLOG]

22:00: Dat was 'm dan. De Kalveren zijn uitgedeeld.
Bedankt voor het kijken/lezen en nog een fijne avond!

21:58: De Gouden Kalf voor "Beste Film" gaat naarrrr.... Aanmodderfakker!!

21:55: De apotheose van de avond.....tromgeroffel.....

21:53: Jet Bussemaker (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Benja Bruining voor de uitreiking van de laatste prijs "Beste Film".

21:49: Gijs Naber voor zijn rol in Aanmodderfakker!

21:45: En de Beste Acteur van 2014 iiiissssss.....

21:41: Het Gouden Kalf voor "Beste Actrice" gaat naar Abbey Hoes voor haar rol in Nena!

21:35: Het volgende duo dat een prijs uit mag reiken is Mike Boddé & Thomas van Luijn. Het tweetal speelt voor elke genomineerde actrice een vrij complexe muzikale ode, begeleidt op twee piano's.

21:30: En de prijs voor "Beste Regie" gaat naar: Saskia Diesing voor de film Nena!

21:25: Het "crimineelste duo" van de Nederlandse, Marwan Kenzari en Tycho Gernandt, mag het volgende Kalf ("Beste Regie") uitreiken.

21:21: Enfin, alle gekheid op een stokje. Door naar de uitreiking van de prijs. De Publieksprijs gaat naar de natuurdocumentaire: "De Nieuwe Wildernis"!

21:17: Thijs en Katja Romer-Schuurman komen het podium op. Katja neemt het woord: "Ik zal niet rusten tot het onderzoek naar de moord op Theo van Gogh heropent wordt." Ze knipoogt samenzweerderig naar haar wederhelft Thijs. Opmerkelijk.

21:10: Maarten van Rossem neemt het stokje over. Maarten speelde ook ooit een rol in een film, namelijk in "In het belang van de staat", geregisseerd door zijn vriend Theo van Gogh. Van Rossem vertelt over zijn (naar eigen zeggen, gebrek aan) charisma en acteertalent en over het geduld en 'empathisch karakter' van Van Gogh. Dit alles in de voor hem kenmerkende droogkomische stijl. "Opa vertelt."

21:07: Back to business: de prijs voor "Beste Scenario" gaat naar Aanmodderfakker!!

21:00: Geer & Goor (Koefnoen) betreden de arena, samen in één 'Gouden Kalfpak'. Hi-la-risch. De spanning tijdens een prijzengala en komisch bedoelde sketches blijkt niet altijd een even goede combinatie te zijn.

20:57: En de winnaar is: Hollands Hoop van Dana Nechustan!

20:52: Het volgende duo dat zijn opwachting maakt. De muzes van regisseur Eddy Terstall; Rifka Lodeizen en Nadja Hubscher. Zij mogen het Kalf voor 'Beste Televisiedrama' uitreiken.

20:48: Loes' dankwoord: "Ik zal me eerst maar eens even voorstellen..."

20:45: Back to work, jongens. De prijzen! Jeroen rent het podium af om nog even snel de envelop te halen. Dennis blijft in zijn eentje, quasi ongemakkelijk, achter op het podium. De kalf voor "Beste Actrice Televisiedrama" gaat, na een lange aanloop, naarrrr: Loes Schnepper voor haar rol in "One Night Stand IX".

20:38: Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven betreden het podium en steken een lange 'sketch' af, waar pijnlijk weinig om gelachen wordt. "Met alle gevolgen van dien."

20:36: Maarten Heijmans: "Ramses zei ooit over het in ontvangst nemen van prijzen: 'Dat is alsof je in een la ligt. Dan gaat de la open en spuiten ze heel veel slagroom over je heen. En dan gaat de la weer dicht."

20:35: Door met de prijzen. De kalf voor 'Beste Acteur Televisie Drama' gaat naarrrr: Maarten Heijmans voor zijn rol in Ramses!

20:28: Monic Hendrickx: "Mijn spreekbeurt gaat over het kalf, het Gouden Kalf. Het Gouden Kalf is dus niet van goud, maar van brons. Wim Verstappen bedacht de prijs in 1981. De kalf heeft geen grote straatwaarde maar wel een belangrijke symbolische waarde. Dit was mijn spreekbeurt. Nog vragen?"

20:25: We gaan weer verder, live vanuit TivoliVredenburg in Utrecht, het Gala van de Nederlandse Film!. De spannendste avond voor de Nederlandse filmwereld.

20:15: Eric Corton: "We hebben er twaalf uitgedeeld, we hebben er nog negen te gaan." Korte pauze nu en vanaf 20:25 weer verder, live op NPO2!

20:11: De prijs voor 'Beste Lange Documentaire 2014 gaat naar Niels van Koevorden met de docu "Ne Me Quite Pas".

20:06: De Gouden Uier voor 'Beste Vrouwelijke Bijrol' wordt uitgereikt door Geza Weiz, en gaat naar Lies Visschedijk. "Lies is er niet he?" Vervolgens een videoboodschap met zachte 'g'.

20:01: Het Gouden Kalf voor 'Beste Mannelijke Bijrol' gaat naarrrr: de enige niet-aanwezige genomineerde Ton Kas! Ton Kas heeft een videoboodschap als dankwoord opgenomen.

19:55: Youri Albreecht deelt de Juryprijs uit; de 'nooduitgang' aldus Youri. En de prijs gaat naar de 'kinderfilm' Oorlogsgeheimen!

19:49: De uitreikingen van de kalveren volgen elkaar in rap tempo op. De volgende categorie: 'Beste Muziek' gaat naar: Christiaan Verweek voor de door hem gecomponeerde muzikale omlijsting van de film Helium!

19:45: Het Gouden Kalf voor Beste Camera gaat naar: Tibor Dingelstad met de film Helium!

19:41: Boudewijn Koole wint de prijs 'Beste Montage' voor zijn film 'Happily Ever After'

19:40: Fons Merkies mag de prijs voor 'Beste Montage' uitreiken.

19:38: Het Gouden Kalf voor 'Beste Geluid' gaat naar Wart Wamsteker voor 'De Poel'!

19:36: Helge Slikker betreedt het podium en mag de prijs voor 'Beste Geluid' uitreiken.

19:32: De Gouden Kalf voor 'Best Production Design' gaat naar Alfred Schaaf met de film 'Hemel op aarde'.

19:27: De winnaar: 'Jongens' van Mischa Kamp!

19:25: De kalf van de Nederlandse Filmcritici (KNF) wordt uitgereikt door Robbert Blokland. De Genomineerden: Jongens, Aanmodderfakker en '69: liefde, seks, senior'.

19:23: Het Gouden Kalf voor Beste korte documentaire gaat naar Tijs Tinbergen met 'Hoe de koolmees mij gelukkig maakt'.

19:21: Astrid Bussing betreedt het podium voor de uitreiking van de prijs voor 'Beste korte documentaire'.

19:17: Ennn, de winnaar is: Rob Lucker met Das Wad.

19:15: We gaan meteen beginnen met de uitreiking van het eerste Gouden Kalf, voor de categorie 'Beste korte film'.

19:13: En we zijn start! Het 'Gala van de Nederlandse Film' is begonnen, onder leiding van Eric Corton (mét mitella).

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark

Avatar

Wacht ff... helemaal vergeten :o

Mark

Avatar

Heb het gevoel dat ik naar een show uit 1988 zit te kijken. Er is nu een mens al 15 minuten bezig iedereen te bedanken. Kan aan mij liggen maar verleden jaar was het veel beter.

Wanneer gaan ze die zaal eigenlijk afbouwen?

Thiver

Avatar

Blij met de winnaar... ook al heb ik de concurrentie nog niet gezien. Wie is trouwens Ebbay Hoes? Het tweelingzusje van Abbey Hoes?

FilmMaster

Avatar

Die lui van Draadstaal zijn echt heeeeel flauw.
Wie stoorde zich hier nog meer aan?

Vind het zelf niet zo goed gaan met de nl film industrie.
Trouwens, Hollands Hoop 'uitdagend visueel' grapje zeker?

Frietgezicht

Avatar

21:58: De Gouden Kalf voor "Beste Film" gaat naarrrr.... Aanmodderfakker!!


Zelfs nooit van gehoord..

Sullivan

Avatar

Ik vond de uitreiking heel langdradig, helemaal met die gasten van draadstaal. Nederland is heel goed in het organiseren van evenementen maar voor de uitreiking van het gouden kalf mogen ze wel iets meer naar Amerika kijken. Daar gaat het een stuk vlotter en is het plezieriger om naar te kijken.

Tuurlijk dat daar ook mensen zijn die over hun tijd heen gaan, maar die gebruiken die tijd nog om iets nuttigs te zeggen, in tegenstelling tot die man van 'De nieuwe wildernis'.

KeesjeNL

Avatar

FilmMaster "Die lui van Draadstaal zijn echt heeeeel flauw.
Wie stoorde zich hier nog meer aan?"
Vrijwel niemand heeft gekeken, dus weinig mensen stoorden zich;).

Sullivan "Nederland is heel goed in het organiseren van evenementen maar voor de uitreiking van het gouden kalf mogen ze wel iets meer naar Amerika kijken. Daar gaat het een stuk vlotter en is het plezieriger om naar te kijken."
Dat komt vooral omdat het daar echt ergens over gaat.

FilmMaster

Avatar

Poe de nl film industrie moet zich schamen . Wat een vertoning gisteren tjesus.

sonnycorleone

Avatar

Frietgezicht "21:58: De Gouden Kalf voor "Beste Film" gaat naarrrr.... Aanmodderfakker!!


Zelfs nooit van gehoord.."
Wat 'n domme titel, niets grappig! Wel belachelijk dat Lucia de b. naar de Oscars gaat, maar hier niet eens 'n gouden kalf wint!

Ed Crane

Avatar

Sullivan "Ik vond de uitreiking heel langdradig, helemaal met die gasten van draadstaal. Nederland is heel goed in het organiseren van evenementen maar voor de uitreiking van het gouden kalf mogen ze wel iets meer naar Amerika kijken. Daar gaat het een stuk vlotter en is het plezieriger om naar te kijken. "


Ze moeten gewoon eens net als de Golden Globes een (in dit geval Nederlandse versie van) soort Ricky Gervais het geheel laten presenteren: de show beginnende met een 15 minuten durende roast van de aanwezige sterren en filmmakers :+

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Ze moeten gewoon eens net als de Golden Globes een (in dit geval Nederlandse versie van) soort Ricky Gervais het geheel laten presenteren: de show beginnende met een 15 minuten durende roast van de aanwezige sterren en filmmakers :+"


Ja,dan heb je het ook over Gervais. Wie zou dat in Nederland moeten doen? Die lelijkerd met zijn hazenlip? In Nederland slijmt iedereen over elkaar. Alleen Gordon zou het graag doen maar die lacht dan hard om de grappen waardoor het uren duurt plus dat hij geen comedian is.

sonnycorleone

Avatar

Frietgezicht "Ja,dan heb je het ook over Gervais. Wie zou dat in Nederland moeten doen? Die lelijkerd met zijn hazenlip? In Nederland slijmt iedereen over elkaar. Alleen Gordon zou het graag doen maar die lacht dan hard om de grappen waardoor het uren duurt plus dat hij geen comedian is."
Zoiets deed theo maassen 2 jaar geleden! Met o.a Nova Zembla is de eerste nederlandse 3d film! Tja is net als met pannenkoeken bakken de eerste mislukt altijd!

Frietgezicht

Avatar

sonnycorleone "Zoiets deed theo maassen 2 jaar geleden! Met o.a Nova Zembla is de eerste nederlandse 3d film! Tja is net als met pannenkoeken bakken de eerste mislukt altijd!"


True maar ik heb het trouwens deze keer niet gezien. Was niet thuis maar leek mij uberhaubt al niet leuk. Niet alleen de presentatie maar ook van de films heb ik weinig gezien.

In Amerika is het toch anders,het zijn mensen tegen wie je opkijkt(sommige dan) dus hun leuke grapjes zien maken of juist zien falen met grappen of een valpartij heeft toch wat leukers.
Zonder dat ik het gezien heb kan ik mij al weer voorstellen wie we elke keer zien in het publiek. Daan Schuurmans, Anne Drijver en Barry Atsma.

sonnycorleone

Avatar

Frietgezicht "True maar ik heb het trouwens deze keer niet gezien. Was niet thuis maar leek mij uberhaubt al niet leuk. Niet alleen de presentatie maar ook van de films heb ik weinig gezien.

In Amerika is het toch anders,het zijn mensen tegen wie je opkijkt(sommige dan) dus hun leuke grapjes zien maken of juist zien falen met grappen of een valpartij heeft toch wat leukers.
Zonder dat ik het gezien heb kan ik mij al weer voorstellen wie we elke keer zien in het publiek. Daan Schuurmans, Anne Drijver en Barry Atsma."
Hahaha geen van drieen eigenlijk, niet dat je wat gemist hebt! De enige voor wie ik respect is marcel hensema! Veelzijdig acteur, en vreselijk gelachen om 'm in de marathon!

Frietgezicht

Avatar

sonnycorleone "Hahaha geen van drieen eigenlijk, niet dat je wat gemist hebt! De enige voor wie ik respect is marcel hensema! Veelzijdig acteur, en vreselijk gelachen om 'm in de marathon!"


Ja,De Marathon was uberhaubt wel een hele leuke film. Helaas lees ik overal dat die film over het klooster dat niet is.

sonnycorleone

Avatar

Frietgezicht "Ja,De Marathon was uberhaubt wel een hele leuke film. Helaas lees ik overal dat die film over het klooster dat niet is."
Die heb ik gisteren gezien, flauwe film! Gelukkig had ik de kaarten gewonnen!

Ed Crane

Avatar

sonnycorleone "Zoiets deed theo maassen 2 jaar geleden! Met o.a Nova Zembla is de eerste nederlandse 3d film! Tja is net als met pannenkoeken bakken de eerste mislukt altijd!"


Ah oké, tnx, niet gezien, maar meer van dat graag, dan wil ik wel kijken :+

nieuwslaatste nieuws

meest populair