'Deadpool' onderdeel van X-Men universum

20th Century Fox wil hetzelfde succes als Marvel Studios.

Afgelopen maand werd bekend dat 20th Century Fox officieel aan de slag gaat met Deadpool. Nu weet X-Men: Apocalypse-schrijver/producent Simon Kinberg te melden dat de film onderdeel gaat uitmaken van het X-Men filmuniversum.

Kinberg is een belangrijk man achter de schermen bij Fox. Hij waakt namelijk over Foxs Marvel universum en is medeverantwoordelijk voor de titels X-Men: Days of Future Past, X-Men: Apocalypse en The Fantastic Four.

Kinberg: Er is zeker een soort van overstijgend plan wat betreft het X-Men universum. Deadpool past hier uiteraard in. Er is een bepaalde tijdslijn aanwezig in de films. Deels is dit gebaseerd op de comics en deels halen we inspiratie uit wat Marvel zelf doet door een groter verhaal te vertellen die films aan elkaar verbindt terwijl ze ook losstaand bekeken kunnen worden. Dezelfde gedachte verwerken we nu in de X-Men films bij Fox."

Deze insteek bevestigt het eerdere gerucht dat Deadpool, geregisseerd door Tim Miller, niet Rated R wordt, maar PG-13. Ook X-Men: Days of Future Past heeft deze leeftijdsgrens. Deze meeste recente X-Men film zorgde er overigens voor dat het X-Men universum compleet opnieuw is gestart en dat de gebeurtenissen in de eerste drie X-Men-films en X-Men Origins: Wolverine waarschijnlijk compleet anders zullen verlopen.

Ryan Reynolds speelt in Deadpool wederom de rol van de ruige anti-held. De superheldenfilm staat gepland voor 2 februari 2016.



NieuwsFilm

meest populair