Algemeen

'Guardians of the Galaxy' overduidelijk favoriet, 'The Amazing Spider-Man 2' zeker niet

Ga na hoe jullie denken over de vier Marvel-films van 2014.

door Bram de Groot op 12.10.2014 om 13:00 in Algemeen
In de POLL van verleden week vroegen we je naar jouw favoriete superheldenfilm van 2014. Er werden maar liefst ruim 1.300 stemmen uitgebracht en nu kan zonder enige twijfel geconcludeerd worden dat Guardians of the Galaxy het meest geliefd is. Het ontving maar liefst 52 procent van de stemmen. Een prima score, aangezien het vooraf zeker niet de superheldenfilm was waar mensen vooral naar uitkeken.

De sci-fi actiekomedie van Marvel Studios hield de nummer twee X-Men: Days of Future Past op ruime afstand. Naar de X-Men film werd begin dit jaar nog het meest uitgekeken. Het kreeg nu 25 procent van de stemmen. Marvel Studios' Captain America: The Winter Soldier eindigde op een prima achttien procent en niet geheel onverwacht eindigde Marc Webbs The Amazing Spider-Man 2 op slechts vijf procent.

Hieronder de complete uitslag, met tussen haakjes de stand / de percentages vooraf.

1. (3) Guardians of the Galaxy - 52% (17%)
2. (1) X-Men: Days of Future Past - 25% (51%)
3. (4) Captain America: The Winter Soldier - 18% (10%)
4. (3) The Amazing Spider-Man 2 - 5% (22%)


17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Porter

Avatar

De tweede spiderman van sam raimi geld nog steeds als 1 van de betere superheldenfilms aller tijden in mijn optiek.
TASM was vermakelijk maar niet meer dan dat, van mij hadden ze tot zover de hele spiderman reboot mogen laten zitten.

MovieThom

Avatar

Porter "De tweede spiderman van sam raimi geld nog steeds als 1 van de betere superheldenfilms aller tijden in mijn optiek.
TASM was vermakelijk maar niet meer dan dat, van mij hadden ze tot zover de hele spiderman reboot mogen laten zitten."


Ik heb het nu net andersom. de sam raimi films (zeker de eerste 2) zijn echt wel zeer vermakelijk, maar het personage mary jane (met alles rondom haar) was voor mij zo`n gigantisch irritante wicht dat het de kwaliteit van de films echt flink naar beneden haalt. dat heb ik niet met TASM films. gwen stacy is wat mary jane had moeten zijn. meestal zorgt een vervelend personage er niet voor dat de film naar beneden gehaald wordt. maar MJ is toch echt een uitzondering op de regel. smaken verschillen nu eemaal he? ;)
Maar goed ik heb zelf nu gestemd op Guardians. Want dat was zo vermakelijk dat ik nu al niet kan wachten op het vervolg.

benjamin

Avatar

Dat lijkt een duidelijke uitslag - Amazing Spider-Man 2 scoort nu ook redelijk (of juist niet dan) bij de meest teleurstellende films.

Steve-O

Avatar

Guardians of the Galaxy was niet om aan te zien. X-Men Days of Future Past was dan weer wel heel goed.

JamesBond

Avatar

Lijkt mij toch een redelijk te verwachten (en terechte uitslag) al heb ik 'Captain America: The Winter Soldier' nog niet gezien. Toch vond ik 'The Amazing Spider-Man 2' een geweldige film!

Shifty777

Avatar

Ik stemde ook op Guardians of the Galaxy, voor mij de enorme verrassing van dit jaar. Had er totaal geen verwachtingen van maar de film blies me omver. Ook Captain America 2 had voor mij datzelfde effect in mindere mate. Wat dat betreft ook zeker een verdiende uitslag, voor zover ik de films gezien heb op de lijst.

Thyplosion

Avatar

Days of Future Past is mijn winnaar. Daarna The Winter Soldier. Guardians vind ik wat overschat, hoewel hij zeker heel tof is. Maar het verhaal is zo flinterdun. Spidey is gewoon jammer.

KeesjeNL

Avatar

Joyrider "Heb op X-Men: DoFP gestemd. Moet erbij wel zeggen dat ik Guardians of the Galaxy (helaas) nog niet gezien heb. Trouwens, de andere 2 ook niet :}"
bron

Dankzij dit soort figuren kan ik vrijwel geen enkele poll op filmtotaal serieus nemen.

Ereptile

Avatar

Porter "De tweede spiderman van sam raimi geld nog steeds als 1 van de betere superheldenfilms aller tijden in mijn optiek.
TASM was vermakelijk maar niet meer dan dat, van mij hadden ze tot zover de hele spiderman reboot mogen laten zitten."


Ik ben het met je eens dat Spider-Man 2 (met Doc Ock) nog steeds 1 van de beste superhelden films is Smiley face The Dark Knight, Iron Man 1, The Avengers, X-Men 2 - First Class & DoFP, The Winter Soldier en de Guardians of the Galaxy volgen ook zeker in dat rijtje.

MisterMarvel

Avatar

Ik vind het altijd een nadeel dat ik alle strips gelezen heb en dus bekend ben met de verhaallijn van de comics.

Heb zelf gekozen voor Guardians maar vond Spiderman 2 ook erg goed. Goede vertolking van spiderman alleen het verhaal was wat zoetsappig en naar mijn idee toch nog steeds niet de badguy die spidermand hoort te hebben.

Persoonlijk vond ik DOFP echt een verschrikking. De verhaallijn is zo ontzettend vet. Misschien wel een van de tofste verhaallijnen van Marvel maar de uitwerking ervan is echt belabberd. Veel te weinig nadruk op het TOEKOMST stuk en te weinig sentinals terwijl het daar juist om gaat. Natuurlijk wel tof staaltje acteerwerk maar om het bij XMEN het alleen daarvan te hebben is wat te veel van het goede

starbass

Avatar

MovieThom "Ik heb het nu net andersom. de sam raimi films (zeker de eerste 2) zijn echt wel zeer vermakelijk, maar het personage mary jane (met alles rondom haar) was voor mij zo`n gigantisch irritante wicht dat het de kwaliteit van de films echt flink naar beneden haalt. dat heb ik niet met TASM films. gwen stacy is wat mary jane had moeten zijn. meestal zorgt een vervelend personage er niet voor dat de film naar beneden gehaald wordt. maar MJ is toch echt een uitzondering op de regel. smaken verschillen nu eemaal he? ;)
Maar goed ik heb zelf nu gestemd op Guardians. Want dat was zo vermakelijk dat ik nu al niet kan wachten op het vervolg."


Ik kon MJ wel hebben, het was vooral de iets te sullige Peter Parker die mij ontzettend irriteerde, dat is met de nieuwe een stuk beter. wat mij vooral stoorde aan de laatste is het slecht uitwerken van het achergrond verhaal bij de badguys. Dat vond ik beter gedaan bij de raimi trilogy en de vorige tasm.

Gigan72

Avatar

'Guardians of the Galaxy' is echt een poep film net als de meeste superhelden films

benjamin

Avatar

Gigan72 "'Guardians of the Galaxy' is echt een poep film net als de meeste superhelden films"


Ik ben zo onder de indruk van deze doorslaggevende en heldere beargumentering dat ik niet zie hoe iemand daar nog iets kan tegen in brengen, wel vreemd dat je toch gaat kijken naar een film waarvoor je al bijna een jaar voor de release geen vertrouwen in had.

Gigan72

Avatar

benjamin "wel vreemd dat je toch gaat kijken naar een film waarvoor je al bijna een jaar voor de release geen vertrouwen in had."


Gewoon thuis op de bank hoor denk maar niet dat dit soort films 1 cent aan mij verdienen
En zo als ik al dacht was het niet bezonder een 13 in een dozijn film

bigmichiel

Avatar

Gigan72 "Gewoon thuis op de bank hoor denk maar niet dat dit soort films 1 cent aan mij verdienen
En zo als ik al dacht was het niet bezonder een 13 in een dozijn film"


Ja sorry hoor, maar ga dan ook geen brakke cam versie's kijken :S Hoe kun je dan überhaupt genieten van een film?

monkeybeer

Avatar

Als GOTG erg goed was, dan maakt dat Spider-Man 2 toch niet slecht... Je kan maar 1 kiezen...

Kamajiisama

Avatar

Captain America TWS vond ik goed , met een degelijk echte tegenstander voor Captain America .
The Amazing Spider-man iets minder ( Had liever The Green Goblin als enige villian willen zien omdat Harry Osborn ( Dane Dehaan ) stal compleet de show .
X-Men DOFP vond ik redelijk had het gevoel dat deze deel moest komen om The Last Stand ( terecht !! ) even te doen vergeten .
Guardians of Galaxy heb ik heleaas in de Bios gemist , ff w8en op Bluray

Trouwens de 3D van Captain America TWS , The Amazing Spider-man 2 en X-men DOFP had in mijn mening geen toegevoegde waarde .Zonde voor de extra 3D-toeslag bij de kassa :}

NieuwsFilm

meest populair