'Avengers: Age of Ultron' heeft meeste VFX shots

In de film zitten ruim 3000 VFX shots verwerkt. Dat is 500 meer dan in 'Captain America: The Winter Soldier' en 250 meer dan in 'Guardians of the Galaxy'.

Avengers: Age of Ultron is de Marvel-film met de meeste ‘VFX shots’ tot nu toe. Dat bevestigde Victoria Alonso, executive producer van Marvel Studios, tijdens een toespraak voor de Visual Effects Society.

Het visuele spektakel in ‘Avengers: Age of Ultron’ zal vanaf de zomer van 2015 te zien zijn in de bioscopen. In de film zitten ruim 3000 VFX shots verwerkt. Dat is 500 meer dan in Captain America: The Winter Soldier en 250 meer dan in Guardians of the Galaxy. Om deze visuele effecten tot stand te brengen worden er ‘artiesten’ van over de hele wereld samengebracht om te werken aan het nieuwe deel van de Avengers-franchise.

Victoria Alonso, tevens vice-president visual effects en post production, kondigde aan dat ze streeft naar meer ‘gender neutraliteit’ op de werkvloer. ”Je moet de vrouwen erbij betrekken, mannen,” vertelt Alonso. ”Ik heb nu twee decennia met mooie, knappe, getalenteerde en creatieve mannen in 'donkere kamers' samengewerkt, en ik kan je vertellen dat deze kamers beter zijn als er een paar van ons [sic] bij zijn. Dus, denk eraan dat het belangrijk is om vrouwen toe te laten. Ze zijn slim en getalenteerd en brengen de balans die je nodig hebt.”



NieuwsFilm

meest populair