Jason Momoa uitgebreid over 'Aquaman'

Zijn solofilm wordt hoogstwaarschijnlijk een oorsprongsverhaal.

De aankondiging van Warner Bros. maakte eindelijk duidelijk wat de plannen met het DC filmuniversum zijn. Ook werden geruchten over een rol voor Jason Momoa als Aquaman bevestigd. Hij is allereerst te zien in de Justice League-film van regisseur Zack Snyder en vervolgens in een solofilm. Nu dat duidelijk is, mag de acteur eindelijk ingaan op de rol.

Allereerst liet hij weten, waarschijnlijk niet in Batman v Superman: Dawn of Justice te zien te zijn. Mocht dat toch gebeuren, zal dat niet meer dan een glimp zijn. ”Ik weet nog niet eens wanneer we beginnen met de opnames, maar waarschijnlijk zal dat in 2016 of 2017 zijn.” Zijn eerste film als Aquaman wordt dan Justice League: ”Die komt eerst. Dus dat is waar de focus op ligt.”

Verder denkt Momoa dat zijn solofilm een oorsprongsverhaal wordt. ”Ik weet niet zeker of het zich voor of na Justice League afspeelt. Ik weet er niet heel veel vanaf. Maar het zal waarschijnlijk gaan over waar hij vandaan komt. Het zal waarschijnlijk zijn volledige oorsprongsverhaal zijn.”

Toen enigszins dwingend doorgevraagd werd naar de regisseur van de solofilm, liet Momoa weten zelf nog nauwelijks kennis van zaken te hebben. ”Zelfs ik weet niet zoveel. Ik wist niet eens van sommige personages die gecast werden in Justice League af. Dus jullie hebben het tegelijk met mij te horen gekregen. De zaken zijn nogal geheimzinnig, dus ik heb niets om te vertellen verder.”

Hij kon natuurlijk wel nog ingaan op zijn inspiratie voor de rol. De acteur heeft een studie in de mariene biologie gevolgd en weet dus wel het een en ander van het onderwaterleven. Maar daarnaast past dit in zijn Polynesische wortels. ”Onze goden, Kahoali, Maui, zijn allemaal watergoden. Dus het is heel cool en een eer om een waterpersonage te spelen. En er zijn niet zoveel bruine superhelden, dus ik kijk ernaar uit om de Polynesiërs te vertegenwoordigen.”

Mocht Aquaman kort te zien te zijn in Batman v Superman: Dawn of Justice, is dat al in maart 2016. Een volwaardige rol heeft hij in Justice League Part One, dat halverwege november 2017 uitkomt. Een solofilm is er vervolgens eind juli 2018.



NieuwsFilm

meest populair