Hans Zimmer & Junkie XL scoren 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Zimmer doet "Superman", JXL neemt "Batman" voor zijn rekening.

Hans Zimmer is weer van de partij om de volgende superheldenfilm van Warner Bros. te voorzien van de filmmuziek. Voor Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) neemt hij ook zijn goede vriend Tom Holkenborg a.k.a. de Nederlandse dj, componist en producer Junkie XL mee. Overigens is deze samenwerking geen unicum. Ze werkten eerder samen aan films als The Dark Knight Rises, Man of Steel en The Amazing Spider-Man 2.

Wat wel opvallend is, is dat Zimmer zorgt voor de "Superman"-gedeelten en dat JXL de muziek voor "Batman" voor zijn rekening neemt. Zimmer tegenover de website CBR: Ik twijfelde erover, maar nadat Zack Snyder het goed vond om een vriend erbij te halen, kan ik zeggen dat ik met Junkie XL, een échte vriend, ga samenwerken. Hij is net klaar met de score van Mad Max. Ik zei tegen hem 'Jij pakt Batman aan, ik doe die andere gast.' Zack vond het een fantastisch idee."

Junkie XL werkte onlangs nog aan de filmmuziek van Divergent, 300: Rise of an Empire en heeft - zoals hierboven vermeld - net de filmmuziek afgerond voor Mad Max: Fury Road. In het verleden verzorgde hij de muziek voor films als Kingdom of Heaven, Resident Evil en New Kids Turbo en werkte hij mee aan The Animatrix.



NieuwsFilm

meest populair