Christopher Nolan over Star Wars, James Bond en superheldenfilms

Nu Interstellar in de bioscoop draait is iedereen benieuwd wat zijn volgende project wordt.

De website The Daily Beast interviewde onlangs filmmaker Christopher Nolan. In het interview werd er onder meer ingezoomd op potentieel nieuwe projecten, waaronder een eventueel Star Wars-film of James Bond-film.

Een van de vragen was of Nolan na het verleden week verschenen Interstellar zin zou hebben in een Star Wars-film. Zijn antwoord: Ik ben erg benieuwd naar wat J.J. Abrams doet met Star Wars: Episode VII. Ik ben verrast dat hij op 'film' schiet en dat hij de Millennium Falcon heeft gebouwd. Nog buiten de vraag of ik ooit een Star Wars-film zou regisseren, kan ik zeggen dat het de waarheid is dat ik denk dat ik te bang zou zijn om de franchise aan te raken. Abrams pakt het net zo aan als bij Star Trek en dat vraagt enorme ballen. Ik ben er meer comfortabel bij mijn eigen ding te doen, dan iets waar enorme verwachtingen van de complete wereld bij zijn. Maar ik ben bijzonder benieuwd om te zien wat hij ervan heeft gemaakt."

Dus waarschijnlijk geen Star Wars voor Nolan. Dan een James Bond-film? "Ik hou van James Bond en ik heb door de jaren heen gesproken met de producenten, maar het heeft nooit tot iets geresulteerd. Ze leveren puik werk. Ze hebben mij nu niet nodig, Sam Mendes is een enorm talent. Ik zal echter voorin de rij staan voor de volgende Bond-film, zoals ook bij de voorgaande films."

Misschien dus iets voor in de toekomst. En wat betreft een nieuwe superheldenfilm? "Ik heb lange tijd aan The Dark Knight-trilogie gewerkt, bijna tien jaar, en het was een gigantische ervaring. Ik heb er enorm van genoten, ik ben klaar met dit deel van mijn leven. Maar het was echt opwindend."

Het lijkt er dus op dat Nolan op zoek gaat naar een nieuw eigen project, zoals het eerder genoemde Interstellar of het daarvoor verschenen Inception (2010).



NieuwsFilm

meest populair