Joaquin Phoenix cryptisch over afhaken 'Doctor Strange'

En hij blijkt al eens eerder te zijn gevraagd voor een film uit het Marvel Cinematic Universe.

Ondanks dat zijn naam nog niet officieel is bevestigd, lijkt het erop dat acteur Benedict Cumberbatch de titelrol gaat spelen in Marvel Studios' Doctor Strange. Lange tijd leek het er echter op dat Joaquin Phoenix (Gladiator, The Master) de rol zou pakken. De voor drie Oscars genomineerde acteur heeft zich tegenover Playboy zich cryptisch uitgelaten over de situatie.

Phoenix: "Ik mag er niet over praten," startte Phoenix. "Door de jaren heen ben ik met allerlei soorten films in aanraking gekomen. Wat aantrekkelijk was aan een aantal van de films was het idee dat ik mezelf buiten mijn comfort zone moest bevinden. Maar echt, ik zoek altijd naar goede personages, grootse ideeën en een gepassioneerd filmmaker. Als die zaken kloppen, bij welke film dan ook, dan ben ik geïnteresseerd."

Ook werd hem gevraagd of hij ooit spijt heeft gehad om een film te weigeren, bijvoorbeeld een andere Marvel-film: "Er is maar één film waarvan ik spijt heb dat ik nee heb gezegd. Maar de persoon die het uiteindelijk heeft gedaan, was zo goed en die was ook voorbestemd voor de rol. Dus ik heb niet echt spijt. Ik ga niet zeggen welke dat is, maar het was een enorme kaskraker. Het leidt er nu toe dat ze zeer degelijke films maken. Ik vind Iron Man fantastisch."

Wat Phoenix hier allemaal precies mee bedoelt is niet duidelijk, maar het lijkt er dus op dat hij voor een eerdere film in het Marvel Cinematic Universe is benaderd en dat hij die rol vervolgens heeft geweigerd. Misschien dus Iron Man (2008) met Robert Downey Jr. in de titelrol?

Scott Derricksons Doctor Strange draait in november 2016 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair