Filmopnames van 'Creed' starten in januari

De spin-off van de beroemde 'Rocky' films volgt de kleinzoon van wijlen bokskampioen Apollo Creed.

De laatste gemaakte Rocky film is inmiddels alweer acht jaar oud, maar dat betekent niet dat acteur Sylvester Stallone (Rambo, The Expendables) zijn rug aan de bekende boks serie heeft toegekeerd. Vorig jaar lieten wij nog weten dat er een spin-off op komst is onder de naam Creed. Stallone heeft nu via zijn Twitter account onthuld dat men begin volgend jaar met de opnames zal beginnen.

Naast de vermelding dat ze in januari 2015 zullen gaan filmen gaf de Escape Plan-acteur ook nog een hele korte synopsis vrij. In de film zullen we Apollo Creeds kleinzoon volgen, een rol die door Michael B. Jordan vervuld zal worden. Hij heeft net zoals zijn grootvader een passie voor de vechtsport. Rocky Balboa, wederom gespeeld door Stallone, zal hem voor een toekomstig gevecht klaarstomen zoals Mickey Goldmill dat destijds in de eerste Rocky delen voor hem deed.

In de Rocky reeks werd Apollo Creed door acteur Carl Weathers gespeeld. Deze was Rocky's grootste rivaal in de eerste twee films, maar besloot daaropvolgend dat het beter was om vrienden te zijn na het eindgevecht in Rocky II. In deel drie trainde hij Balboa na het heengaan van Mickey en in de vierde film legde hij zelf het loodje na een tweestrijd met Dolph Lundgren's Ivan Drago.

Naar verluidt zal Fruitvale Station-regisseur Ryan Coogler de regie op zich nemen. Wanneer we van Creed kunnen genieten is tot zover onbekend.



NieuwsFilm

meest populair