Iconische schurk Blofeld keert terug in 'Bond 24'

Christoph Waltz zou de iconische slechterik spelen.

Toen onlangs bleek dat Christoph Waltz mogelijk een rol zou spelen in Bond 24 van regisseur Sam Mendes, begon al de speculatie. Hij zou een slechterik spelen, maar welke? De Daily Mail meldt nu dat Waltz de rol van de klassieke Bond-slechterik Ernst Stavro Blofeld zou spelen.

Blofeld was in de boeken en films de grote baas van SPECTRE en stond bekend om de witte kat die hij altijd bij zich had. We zagen hem voor het laatst in 1981, in For Your Eyes Only. In eerste instantie speelde hij echter al rollen in From Russia With Love (1963) en Thunderball (1965), maar toen was hij niet volledig te zien.

Voor het eerst verscheen hij gespeeld door Donald Pleasence, in You Only Live Twice (1967). Andere keren dat we Blofeld zagen, was in On Her Majesty’s Secret Service (1969), gespeeld door Telly Savalas en Diamonds Are Forever (1971), gespeeld door Charles Gray. Nu is de eer naar het schijnt dus aan Waltz.

Eerder was het niet mogelijk om het personage in Bond-films voor te laten komen. De rechten op Blofeld verkeerden in handen van producent Kevin McClory en zijn familie. Nu Eon Productions een schikking met McClory getroffen heeft, is het weer mogelijk om hem te gebruiken.

Blofeld is één van de vele klassieke elementen die terugkeren in de films. Naast Daniel Craigs James Bond zijn ook Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Miss Moneypenny), Ben Whishaw (Q) en Léa Seydoux te zien.

De nog onbetitelde Bond 24 is vanaf 23 oktober in de Nederlandse bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair