Script van boekverfilming 'Ready Player One' is gereed

Het project komt vermoedelijk in de problemen vanwege de talloze games en films waar in het boek naar wordt verwezen.

Liefhebbers van het fantasierijke boek Ready Player One van Ernie Cline zijn ongetwijfeld benieuwd hoe de beoogde verfilming eruit zal komen te zien. In 2010 werden de filmrechten binnengehengeld door Warner Bros. en het scenario werd de verantwoordelijkheid van Zak Penn.

In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie, waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen, komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat eerst te vinden.

Penn sprak onlangs met Nerd Report en bevestigde dat het script van Ready Player One inmiddels af is.

"Ik ga niet zeggen hoe het me gelukt is, maar ik heb de goedkeuring van Ernie. Het script is af en ik ben er behoorlijk tevreden mee. Er zitten een paar dingen in het boek die erg visueel zijn en op deze manier erg makkelijk in een script te verwerken zijn. Andere dingen uit het boek kun je juist beter niet in dezelfde hoedanigheid in het scenario verwerken. Ik heb geluk gehad dat Ernie vaak in de buurt was, wat inhield dat ik mijn werk vaak aan hem kon laten zien. Als hij het tof vond, dan ging ik daar in mee. Als hij minder enthousiast was, begon ik weer opnieuw."

Het wordt misschien wel een probleem om alle game-, film- en muziekverwijzingen uit het boek in de film te verwerken.

"Daar gaan we ons pas mee bezighouden als we de film echt aan het maken zijn. Laat ik het zo zeggen, er zitten heel wat mooie verwijzingen in het script. Uiteraard niet zoveel als in het boek, want dat zou miljarden dollars kosten. Als je een script schrijft, neem je risico's en hoop je dat je uiteindelijk de rechten krijgt die je nodig hebt. Voorlopig is dat nog niet zover. Als de productie en het castingproces van start gaan, dan kun je je gaan afvragen of je de rechten van bijvoorbeeld Donkey Kong kunt binnenhalen."



NieuwsFilm

meest populair