Video

Positieve eerste reacties op 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies'

En er is weer een hele reeks promotiemateriaal vrijgegeven.

door Jim Pedd op 02.12.2014 om 11:16 in Video


Het duurt nog maar iets meer dan een week voordat 'ie er is: Peter Jacksons zesde en laatste film in Midden-Aarde, The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Niet gek dus dat Warner Bros. er nog flink wat promotiemateriaal tegenaan gooit. Er zijn vandaag twee clips vrijgegeven (waarvan één wel behoorlijk episch) en er zijn zes foto's. Maar eerst nog een korte samenvatting van enkele van de eerste recensies van de film.

Er zijn er tot nu toe zo'n tien vrijgegeven als we RottenTomatoes mogen geloven. Volgens de site waren er daarvan zeven positief. Hieronder een greep uit de recensies.

The Hollywood Reporter: "Na zes films, dertien jaar en 1013 minuten van looptijd (nog veel meer als je de extended edities telt), heeft Peter Jackson zijn bijzonder lonende buiging aan het altaar van J.R.R. Tolkien afgesloten met een film die wellicht de meest vermakelijke is (veelzeggend genoeg is het ook meteen de kortste van het zestal)."

Variety: "Het is nu makkelijker om het hele 'Hobbit'-project te zien als een werk van liefde van regisseur Jackson, eerder nog dan het te zien als box office opportunisme. Waar de eerste twee films voelden alsof de regisseur zijn best deed om zijn Smaug-achtige koffers te vullen, bevat 'The Battle of the Five Armies' een reeks emotionele momenten en bruggen naar de 'Lord of the Rings'-films die goed werken omdat Jackson ze in de afgelopen films zo zorgvuldig opgezet heeft. En als geen van de 'Hobbit'-films net zo goed werkt als de mythische grandeur van 'Rings', is het moeilijk om niet vol waardering te kijken naar Jacksons kundigheid met deze personages en deze wereld."

The Wrap: "Het logge en overvolle 'Five Armies' laat zien dat Christopher Tolkien gelijk had. De 144 minuten durende film haalt het slechtste in Jackson naar boven: eeuwenlange vechtscènes, slordige en abrupte eindes, voorspelbare romances, slecht getimede grappen en, nieuw in dit geval, je geduld op de proef stellende diensten naar de fans."

Empire Magazine: "Een passend einde voor Jacksons prequel trilogie en een triomfantelijk vaarwel van Midden-Aarde. Eindelijk compleet, staat The Hobbit als een waardige opvolger van The Lord of the Rings, hoewel niet als een die ooit uit de schaduw van zijn voorganger kan stappen. Jackson heeft een groots verhaal gemaakt waar Tolkien trots op zou zijn en met een enkele, eenvoudige buiging in de laatste momenten, ook nog eentje met een veel beter einde dan Return of the King."

IGN: "Er zit iets teveel vulling in de laatste Hobbit-film en zonder twijfel is de eerste scène meteen de beste. Maar het centraal staande gevecht is inderdaad spectaculair, en nu de tijd van de Orc dichterbij komt, wordt het verhaal op een meeslepende en emotionele manier afgerond."

En dan zijn er nog twee clips. De eerste, hieronder, komt uit de grote veldslag die tegen het einde van de film te zien zal zijn en maar liefst vijfenveertig minuten duurt.

En dan hebben we een clip waaruit blijkt dat Gandalf (Ian McKellen) van Thranduil (Lee Pace) vraagt om Thorin (Richard Armitage) te waarschuwen. Daarin is ook een rol weggelegd voor Bilbo (Martin Freeman).


Tot slot nog een vijftal foto's uit de film. Deze gaat op 10 december in première.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Verdomme waarom heb ik die eerste clip gekeken? Kijk hem niet want het geeft best veel weg.
Ik heb zoveel zin in deze film!!!

Ereptile

Avatar

Ik ga geen clips meer bekijken Smiley face Dit ziet er al geweldig uit! Vooral die eerste clip beloofd al veel goeds! Smiley face Ik vraag me wel af hoe de film gaat eindigen. Het is toch de afsluiting van Middle-Earth. (Voor de tweede keer).

DeMuizenkoning

Avatar

Brein8998 "Verdomme waarom heb ik die eerste clip gekeken? Kijk hem niet want het geeft best veel weg.
Ik heb zoveel zin in deze film!!!"


Wilskracht is alles :P ik kijk zelf geen clips of trailers meer, want die geven vaak toch veel weg, ik had de eerste trailer gezien en was voor mij genoeg, de rest beleef ik wel over ongeveer een week in de cinema, ben benieuwd! Paar reacties zijn dan wel positief maar 7 op de 10 is nog niet echt denderend

geertvdheide

Avatar

Veel critici zijn wel positief, maar ook gematigd. Het gemiddelde op MetaCritic is op dit moment een 62/100 (deel 1: 58, deel 2: 66). Over het algemeen merken zij op dat de grootsheid en diepgang van The Hobbit niet kan tippen aan LOTR. Ik denk dat niemand dat kan ontkennen, maar op z'n eigen manier bevallen de Hobbit-films mij wel erg goed. Het is meer een sprookje, waar LOTR een episch verhaal is. The Hobbit heeft ook wel z'n epische momenten (waarsch met name in de derde film) maar is over 't algemeen iets "lichtere kost". Er gebeurt iets minder, maar daardoor is er wel meer tijd om de karakters ademruimte te geven, en is er meer humor. Ik vind ze erg vermakelijk en heb zin in het laatste deel!

Roeltje

Avatar

Heb ontzettend veel zin hierin! Maar 144 minuten is echt te kort :N
Dat betekent dat 10 minuten aftiteling is en 134 minuten film. Dat is iets meer dan 2 uur!

DeMuizenkoning

Avatar

Roeltje "Heb ontzettend veel zin hierin! Maar 144 minuten is echt te kort :N
Dat betekent dat 10 minuten aftiteling is en 134 minuten film. Dat is iets meer dan 2 uur!"


Dat valt nog wel mee hoor, een dikke 2 uur is niet verkeerd. Vind het al knap dat er überhaupt 3 delen zijn, waar er eerst maar oorspronkelijk 2 voor waren gepland.

Frietgezicht

Avatar

Weer zo'n veldslag zoals in LotR 2 en 3 waar iedereen die iets betekent overleeft..

Maar goed,ik ga erheen hoor,benieuwd naar de laatste woorden van Smaug.

nero12

Avatar

Ziet er ongelofelijk goed uit kan niet w8ten.

Darthmar

Avatar

Frietgezicht "Weer zo'n veldslag zoals in LotR 2 en 3 waar iedereen die iets betekent overleeft."daar zou ik deze keer niet op rekenen als Peter Jackson het boek volgt

marcjeb

Avatar

Dinsdag Hobbit marathon in JT bioscoop!! Flinke kluif gaat dat worden.

Arteron

Avatar

DeMuizenkoning "Dat valt nog wel mee hoor, een dikke 2 uur is niet verkeerd. Vind het al knap dat er überhaupt 3 delen zijn, waar er eerst maar oorspronkelijk 2 voor waren gepland."


Ik denk dat ze gewoon materiaal hadden voor 3 films, dit over 2 films hadden willen verdelen Maar tot de conclusie kwamen dat dat toch te weinig was...

IMAX3D

Avatar

Same here nu al spijt dat ik die eerste clip gekeken heb hoe vet ziet dat er uit nog een weekje en dan ga ik de Hobbit Marathon volgen at Pathe!

Steve-O

Avatar

geertvdheide "Veel critici zijn wel positief, maar ook gematigd. Het gemiddelde op MetaCritic is op dit moment een 62/100 (deel 1: 58, deel 2: 66). Over het algemeen merken zij op dat de grootsheid en diepgang van The Hobbit niet kan tippen aan LOTR. Ik denk dat niemand dat kan ontkennen, maar op z'n eigen manier bevallen de Hobbit-films mij wel erg goed. Het is meer een sprookje, waar LOTR een episch verhaal is. The Hobbit heeft ook wel z'n epische momenten (waarsch met name in de derde film) maar is over 't algemeen iets "lichtere kost". Er gebeurt iets minder, maar daardoor is er wel meer tijd om de karakters ademruimte te geven, en is er meer humor. Ik vind ze erg vermakelijk en heb zin in het laatste deel!"

Inderdaad! Ik denk ook dat mensen die iets van hetzelfde kaliber als LOTR verwachtten bij The Hobbit het te hoog in hun bol hebben gehad. The Hobbit is gewoon niet zo'n verhaal.

Ik ben ook tevreden met de films al is het dat ik weet dat het achter de schermen niet altijd helemaal soepel heeft gelopen dat ik weet dat het nog wat beter had gekund (technisch gezien). Vind het daarom ook jammer dat Dain compleet CG is... Maar dat heeft dan weer met Connolly's ziek zijn te maken waar niks aan te doen is helaas. Hopelijk leidt het niet teveel af in ieder geval.

Hoe dan ook, nog maar een week en dan zit ik in de IMAX zaal van de trilogie te genieten T+)

Bilbo

Avatar

Die laatste clip! Daar zijn de LOTR-achtige momenten dus! Eerste reacties voorspellen dat er meer van dit soort momenten zullen zijn, dus ik neem wat tissues mee naar de bios.

Banned

Avatar

Wow die blu screen close-ups uit die eerste clip zijn echt slecht. Zeker voor een film als deze.

Tatanka

Avatar

"Ik ga toch wel kijken." Deze kreet kleeft een beetje aan deze derde film. De eerste twee hebben nooit kunnen overtuigen, maar de derde willen we toch wel zien. Heel slim van de mensen achter de reclame-machine. Het boek is te dun voor drie films en daardoor krijgen we lange monologen die niets bijdragen en het tempo uit de film halen. Maar goed, ik ga toch wel kijken.

benjamin

Avatar

Titel zegt "positief" maar toont vooral "gemengde" reacties op de laatste Hobbitfilm - maar bon, de tickets voor volgende dinsdag zijn besteld.

thehungergames

Avatar

Ik moet toch zeggen dat The Wrap een enorm goed punt heeft. Jackson valt regelmatig weg in te lange vechtscenes en alle romance moet op een cliché manier moeten uitgewerkt. Hier kwam hij in de LOTR films mee weg omdat ik de veldslagen en SFX er geweldig uit vond zien en er niet echt veel romance was. Maar in The Hobbit films (1 en 2) vond ik de SFX er toch niet zo mooi uitzien. Ik kan dit niet zo goed uitleggen, maar ik vond het te plastic. Ondanks dit zou ik als ik een recensent was toch 'fresh' geven want alle films weten zich te scheiden van de meeste grote blockbusters.

Thyplosion

Avatar

Kan echt niet wachten !!! Hier ook een nog nieuwere clip, over Dol Guldur. http://www.ign.com/videos/2014/12/02/the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-im-not-alone-clip

fishhookz

Avatar

Nou IGN.com en een paar andere sites waren niet heel positief hoor. Ze doen alles met CGI en het is een te grote rommel

Aston

Avatar

thehungergames "Ik moet toch zeggen dat The Wrap een enorm goed punt heeft. Jackson valt regelmatig weg in te lange vechtscenes en alle romance moet op een cliché manier moeten uitgewerkt. Hier kwam hij in de LOTR films mee weg omdat ik de veldslagen en SFX er geweldig uit vond zien en er niet echt veel romance was. Maar in The Hobbit films (1 en 2) vond ik de SFX er toch niet zo mooi uitzien. Ik kan dit niet zo goed uitleggen, maar ik vond het te plastic. Ondanks dit zou ik als ik een recensent was toch 'fresh' geven want alle films weten zich te scheiden van de meeste grote blockbusters."

Ja, mee eens met die SFX. Het zag er zo goed uit in the Lord of the Rings. In the Hobbit lijkt het soms wat neppiger. En tja, die romantiek hadden ze sowieso weg mogen laten in the Hobbit. Komt geforceerd over. In de LOTR kwam het niet storend over op mij die relatie tussen Aragorn en Arwen. Omdat het zo mooi opbouwd naar het einde toe maar ook omdat hun gesprekken echt iets inhoudelijks brengen over bijvoorbeeld hoe Arwen tegen de wereld aankijkt en over dingen die voor de rest van het verhaal ook belangrijk zijn. Het is niet een standaard gezwijmel. Gelukkig houden ze het in de Hobbit (deel 2 althans) enigszins beperkt.

NieuwsFilm

meest populair