Positieve eerste reacties op 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies'

En er is weer een hele reeks promotiemateriaal vrijgegeven.

Bekijk de afbeelding

Het duurt nog maar iets meer dan een week voordat 'ie er is: Peter Jacksons zesde en laatste film in Midden-Aarde, The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Niet gek dus dat Warner Bros. er nog flink wat promotiemateriaal tegenaan gooit. Er zijn vandaag twee clips vrijgegeven (waarvan één wel behoorlijk episch) en er zijn zes foto's. Maar eerst nog een korte samenvatting van enkele van de eerste recensies van de film.

Er zijn er tot nu toe zo'n tien vrijgegeven als we RottenTomatoes mogen geloven. Volgens de site waren er daarvan zeven positief. Hieronder een greep uit de recensies.

The Hollywood Reporter: "Na zes films, dertien jaar en 1013 minuten van looptijd (nog veel meer als je de extended edities telt), heeft Peter Jackson zijn bijzonder lonende buiging aan het altaar van J.R.R. Tolkien afgesloten met een film die wellicht de meest vermakelijke is (veelzeggend genoeg is het ook meteen de kortste van het zestal)."

Variety: "Het is nu makkelijker om het hele 'Hobbit'-project te zien als een werk van liefde van regisseur Jackson, eerder nog dan het te zien als box office opportunisme. Waar de eerste twee films voelden alsof de regisseur zijn best deed om zijn Smaug-achtige koffers te vullen, bevat 'The Battle of the Five Armies' een reeks emotionele momenten en bruggen naar de 'Lord of the Rings'-films die goed werken omdat Jackson ze in de afgelopen films zo zorgvuldig opgezet heeft. En als geen van de 'Hobbit'-films net zo goed werkt als de mythische grandeur van 'Rings', is het moeilijk om niet vol waardering te kijken naar Jacksons kundigheid met deze personages en deze wereld."

The Wrap: "Het logge en overvolle 'Five Armies' laat zien dat Christopher Tolkien gelijk had. De 144 minuten durende film haalt het slechtste in Jackson naar boven: eeuwenlange vechtscènes, slordige en abrupte eindes, voorspelbare romances, slecht getimede grappen en, nieuw in dit geval, je geduld op de proef stellende diensten naar de fans."

Empire Magazine: "Een passend einde voor Jacksons prequel trilogie en een triomfantelijk vaarwel van Midden-Aarde. Eindelijk compleet, staat The Hobbit als een waardige opvolger van The Lord of the Rings, hoewel niet als een die ooit uit de schaduw van zijn voorganger kan stappen. Jackson heeft een groots verhaal gemaakt waar Tolkien trots op zou zijn en met een enkele, eenvoudige buiging in de laatste momenten, ook nog eentje met een veel beter einde dan Return of the King."

IGN: "Er zit iets teveel vulling in de laatste Hobbit-film en zonder twijfel is de eerste scène meteen de beste. Maar het centraal staande gevecht is inderdaad spectaculair, en nu de tijd van de Orc dichterbij komt, wordt het verhaal op een meeslepende en emotionele manier afgerond."

En dan zijn er nog twee clips. De eerste, hieronder, komt uit de grote veldslag die tegen het einde van de film te zien zal zijn en maar liefst vijfenveertig minuten duurt.

En dan hebben we een clip waaruit blijkt dat Gandalf (Ian McKellen) van Thranduil (Lee Pace) vraagt om Thorin (Richard Armitage) te waarschuwen. Daarin is ook een rol weggelegd voor Bilbo (Martin Freeman).


Tot slot nog een vijftal foto's uit de film. Deze gaat op 10 december in première.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair