Algemeen

Vervolg op scifi-thriller 'Source Code' op komst

De regie is dit keer in handen van Anna Foerster (Outlander, Criminal Minds).

door Jan-Peter Rook op 03.12.2014 om 15:35 in Algemeen
Er wordt werk gemaakt van een vervolg op Source Code, een scifi-thriller van regisseur Duncan Jones. Volgens Variety is Anna Foerster (Outlander, Criminal Minds) aangesteld om de sequel te gaan regisseren. Het scenario wordt wederom verzorgd door Ben Ripley.

In het origineel uit 2011 speelt Jake Gyllenhaal de rol van Colter Stevens. Hij is een soldaat die wakker wordt in het lichaam van een onbekende man. Al snel ontdekt hij dat hij deel uitmaakt van een missie om erachter te komen wie er verantwoordelijk is voor een aanslag op een trein. Steeds opnieuw beleeft hij de laatste acht minuten van het leven van een onbekende man om de dader te ontmaskeren en tegen te houden.

Vlak na de release van Source Code werd er gesproken over een vervolg in televisievorm, maar deze plannen zijn nooit concreet geworden. Of Gyllenhaal terugkeert voor de sequel is op dit moment niet bekend. Ook naar de eventuele betrokkenheid van Jones kunnen we enkel gissen.


17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timme

Avatar

Het is een mooie film, maar er hoeft van mij geen vervolg op te komen.

Roeltje

Avatar

Ik vind het een hele mooie film, maar een vervolg? NIET geregisseerd door Duncan Jones? Mmm, ik wacht wel een trailertje af, maar ik kijk er niet echt naar uit.

DeMuizenkoning

Avatar

Timme "Het is een mooie film, maar er hoeft van mij geen vervolg op te komen."


Hetzelfde hier, was een interessante film maar een vervolg vind ik onnodig, vooral als Jones en Gyllenhaal niet meedoen. Maar zelfs dan hoeft het van mij niet.

Secret1994goesFilm

Avatar

Het was een leuke film die ook mooi afsluit, een beetje zoals Inception (maar Inception is ofc zovéél grootser)
Een serie had eventueel wel leuk geweest voor één seizoen... (misschien zoals Person Of Interest? Ik volg de serie niet,maar ik denk dat daar ook elke afl een machine word gebruikt om iets op te lossen)
Ben benieuwd, maar kijk er niet echt naar uit...

Moviemagic

Avatar

[blue]Het was een leuk filmpje dat ik enkele malen gezien heb. Echter... nog een deel maken lijkt me onnodig. Ik vraag me af hoe ze publiek hiermee gaan trekken.[/blue]

movieboy

Avatar

Zalige film!

rainking

Avatar

Ik vind The Source Code echt een geweldige film. Het verhaal is iets dat precies in mijn straatje past. Maar van mij hadden ze 't bij één film mogen laten. Ik heb bij dit soort films het idee dat ze er meer mee kapot kunnen maken dan eraan toe kunnen voegen. Zeker van die films waar een bepaalde clou achter zit, een tweede keer hoeft van mij dan al gauw niet meer.

Glennekeeeee

Avatar

Waarschijnlijk een direct to dvd en blu-ray geval

EKA

Avatar

Echt een film die totaal geen vervolg nodig heeft!

benjamin

Avatar

Goede film, maar vervolg (wat in mijn ogen altijd al minder nodig is voor originelere concepten) zonder Jones en misschien ook zonder Gyllenhaal lijkt meer snel cashen op naambasis dan iets om naar uit te kijken.

thehungergames

Avatar

Mooie film, niet speciaal. Heeft absoluut geen vervolg nodig

M0vieFreak

Avatar

Dit is een zeer goede film die geen vervolg nodig heeft. Duncan Jones regisseert het niet en het is niet bekend of Jake Gyllenhaal terug keert. Toch jammer, maar ik wacht wel af op de casting enzo.

Decepticon

Avatar

rainking "Ik vind The Source Code echt een geweldige film. Het verhaal is iets dat precies in mijn straatje past. Maar van mij hadden ze 't bij één film mogen laten. Ik heb bij dit soort films het idee dat ze er meer mee kapot kunnen maken dan eraan toe kunnen voegen. Zeker van die films waar een bepaalde clou achter zit, een tweede keer hoeft van mij dan al gauw niet meer."
Ben ik helemaal met jou en de rest eens.
Die clou dat os juist één van die punten waarom het een goede en originele film is.
Dat zal een 2e keer veel minder goed werken, omdat iedereen nu weet hoe de vork in de steel zit.
Dan moeten ze met wel heel iets goeds komen, willen ze het een interessante film maken. Alleen maar even terug in de tijs om recht te zetten, is te simpel.

Ik vind een vervolg ook totaal overbodig, het is een mooi afgeronde film.

EdWood

Avatar

Alle aanleiding natuurlijk voor een sequel. Fantastisch en goed bedacht initiatief dit. En een geweldige filmmaker voor de regie. Dit wordt een topper!

marcjeb

Avatar

Deel 1 was goed maar had nou ook weer niet de WOW factor. Daarom kan een deel 2 misschien goed uitpakken.

NieuwsFilm

meest populair