Paramount opteert 'Transformers: Age of Extinction' als Oscarwinnaar

De studio ziet ook kansen voor Noah, Men, Women & Children, Interstellar, The Gambler and Selma.

Over ruim twee maanden worden de jaarlijkse Oscars uitgereikt tijdens de 87e Academy Awards-ceremonie. De afgelopen periode worden er al wat titels aan de hoofdprijs verbonden, maar Paramount Pictures heeft nu een wel heel opmerkelijke titel in gedachte voor 'Best Picture Of The Year': Transformers: Age of Extinction.

Als er gekeken wordt naar de bezoekersaantallen, dan zou de vierde Transformers-film van Michael Bay inderdaad een kanshebber moeten kunnen zijn. De film scoorde eerder dit jaar de hoogste omzet van 2014 tot op heden, $1.087,4 miljoen. Als er wordt gekeken naar het ontvangst, dan dalen de kansen aanzienlijk - zelfs tot een nulpunt. De zachte reboot Age of Extinction komt op Rotten Tomatoes namelijk niet verder dan 18%. Hiermee is het de slechtst ontvangen Transformers-film tot op heden.

Hieronder de "For Your Consideration"-slide van Paramount Pictures, gevolgd door een dezelfde soort overzichtjes voor de kwalitatief (veel) betere films Interstellar van Christopher Nolan en Noah van Darren Aronofsky. Ook Men, Women & Children, The Gambler en Selma worden op een speciaal gelanceerde website aangedragen voor 'Best Picture Of The Year'.







NieuwsFilm

meest populair