Naast Nolan ook Robert Zemeckis en Peter Jackson in beeld voor 'Ready Player One'

Ook Edgar Wright en Matthew Vaughn staan op het lijstje.

Vlak na het bericht dat Christopher Nolan in beeld zou zijn voor de regie van de geplande verfilming van Ernie Cline's scifi-/avonturenboek Ready Player One, zijn er inmiddels enkele nieuwe kanshebbers bekend. Naast de Interstellar-regisseur staan ook de namen van Robert Zemeckis, Peter Jackson, Edgar Wright en Matthew Vaughn op het lijstje.

Ready Player One speelt zich af in de nabije toekomst en volgt de geïsoleerde tiener Wade Watts, die zijn ellendige bestaan ontvlucht op het moment dat hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen, komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat eerst te vinden.

Volgens Ain’t It Cool is Zemeckis de favoriet vanwege het feit dat er in het boek heel veel naar zijn werk wordt verwezen. Degene die uiteindelijk zijn handtekening zet, mag aan de slag met een script van Zak Penn.



NieuwsFilm

meest populair