Algemeen

Sony heeft al plannen voor 'Spider-Man' reboot

Een volwassen Peter Parker?

door Jim Pedd op 15.12.2014 om 18:11 in Algemeen
Uiteraard zit er tussen de vele lekken van Sony ook een stapel details over de plannen van de studio met zijn Spider-Man franchise. De Amazing Spider-Man-films met Andrew Garfield doen het lang niet zo goed als de studio hoopt en dus wordt er al gekeken naar een nieuwe reboot. Uit een acht pagina’s tellend document blijkt niet alleen wat het verhaal mogelijk wordt, maar ook lezen we over potentiële regisseurs.

Allereerst schrijft Jeff Robinov, hoofd van Studio 8 aan Amy Pascal, vicevoorzitter van Sony Pictures dat er genoeg reden is om de Spider-Man franchise draaiende te houden. ”Zeggen dat er genoeg andere superheldenfilms in de markt zijn en dat er dus geen aanleiding meer is tot het maken van meer Spider-Man films, is hetzelfde als zeggen dat er geen ruimte meer is voor James Bond-films, want er komen teveel spionagefilms uit. Er zal altijd ruimte zijn voor deze geliefde, iconische held”

Vervolgens omschrijft Robinov wat het doel is van de nieuwe reboot. Men wil geen nieuw oorsprongsverhaal vertellen. ”In de volgende films kunnen we niet teruggaan naar zijn oorsprongsverhaal. Denk aan de 25 films in de James Bond franchise, alleen omdat er een nieuw creatief team aan boord komt, hoeft er geen nieuw oorsprongsverhaal verteld te worden en kan de franchise vooral nieuw leven ingeblazen krijgen.”

Daarna komt Robinov op de proppen met twee mogelijke verhaallijnen voor de reboot. Een daarvan baseert zich op Kraven’s Last Hunt en laat zien hoe The Hunter Spider-Man neerschiet en hem voor dood en begraven achterlaat. Hij trekt dan het kostuum aan en begint criminelen op gruwelijke wijze te verminken. ”Dat verhaal bewijst dat het meer vereist dan alleen het kostuum om Spider-Man te worden,” aldus Robinov.

Een andere invalshoek zou wellicht interessanter zijn. ”Een andere kant van Spider-Man die interessant zou kunnen zijn om te bekijken, is hem zien als volwassene. Spidey is gedurende de 52 jaar dat hij er is, niet altijd een tiener geweest. Hij is gaan samenwonen met zijn vriendin, getrouwd en in sommige verhaallijnen, zelfs leraar geworden op een middelbare school. Wellicht voelt het frisser om Peter Parker om te zien gaan met volwassen problemen. Hij doet dat in de comics al decennialang en de kinderen vinden het nog altijd leuk om te lezen.”

En dan is er nog een lijst met regisseurs die deze reboot zou moeten regisseren: Brad Bird, Edgar Wright, David Yates, Damien Chazelle, Glenn Ficcara en John Requa, Phil Lord en Chris Miller, Colin Trevorrow, James Gunn, Chris Buck en Jennifer Lee, Joe Cornish, Don Hall en Chris Williams, Joachim Rønning en Espen Sandberg.

Wat vinden jullie van Sony’s rebootplannen?

40 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Hé Sony, je moet niet elke dag opnieuw bewijzen dat de rechten eens van eigenaar mogen veranderen. Echt, hoe hard kan een studio de weg kwijt lijken?

Scheerzeep

Avatar

Ik word echt zo moe van dit soort nieuws... Ik snap echt niet waarom Sony zo loopt te zeiken hoor... volgens mij brengt Spider-Man genoeg geld in het laatje. :')

DeMuizenkoning

Avatar

”Zeggen dat er genoeg andere superheldenfilms in de markt zijn en dat er dus geen aanleiding meer is tot het maken van meer Spider-Man films, is hetzelfde als zeggen dat er geen ruimte meer is voor James Bond-films, want er komen teveel spionagefilms uit. Er zal altijd ruimte zijn voor deze geliefde, iconische held” ; hier straalt gewoon dommigheid vanaf. Ik ben een Spiderman fan maar vind het nog zonde dat ze niet een deal hebben gesloten met Marvel om hem deel uit te laten maken van The Avengers. Hem vergelijken met James Bond is wel heel andere koek, en als ze zo doorgaan blijft er niet veel over van de 'geliefde en iconische held'. Desniettemin klinken de verhalen over iemand die hem vervangt wel bad-ass maar dat zie ik niet snel gebeuren, hun eigen superheld afmaken? Denk niet dat veel fans daar blij mee zullen zijn, ook al klinkt het interessanter dan een oude Spiderman.. Maja we zullen zien, eerst nog eens deel 3...

JamesBond

Avatar

Sony, are you fucking kidding me?!

alexanderleveld

Avatar

O mijn god, waarom. Als het zo moet kan je beter de vriendelijke Sony zijn en deze superheld niet verkrachten. Geef de rechten dan maar terug aan Marvel, zucht.

kaedir

Avatar

Breng een degelijke 7/10 of 8/10 The Amazing Spider-Man 3 uit en begin vervolgens met het uitbouwen van de Spidey Universe!

Ik zou als ik Sony was Spiderman wel uitlenen aan Marvel of Fox.

Zo slecht was TASM 2 eigenlijk niet.

Ed Crane

Avatar

Sony "Vervolgens omschrijft Robinov wat het doel is van de nieuwe reboot. Men wil geen nieuw oorsprongsverhaal vertellen. ”In de volgende films kunnen we niet teruggaan naar zijn oorsprongsverhaal. Denk aan de 25 films in de James Bond franchise, alleen omdat er een nieuw creatief team aan boord komt, hoeft er geen nieuw oorsprongsverhaal verteld te worden en kan de franchise vooral nieuw leven ingeblazen krijgen.”"


Ja hèhè, dat zei heel internet al toen jullie met The Amazing Spider-Man aan kwamen zetten en Raimi's films aan de kant zette om te "kunnen teruggaan naar zijn oorsprongsverhaal." :| Nice to see you're catching up with us Sony, maar wel een paar jaar te laat toen jullie je eigen franchise al om zeep begonnen te helpen. :P

Dus dit maal wel effe luisteren, we zullen het spellen: V-E-N-O-M & C-A-R-N-A-G-E ;)

Paranoid

Avatar

Haha, ze weten echt niet meer wat ze aan het doen zijn bij Sony. Een reboot? Van een franchise die letterlijk twee jaar geleden is gestart? Ze gaan niet alle rechten aan Marvel verkopen, dan zou dom zijn, dus ik ben benieuwd welke richting ze opgaan.

Roeltje

Avatar

Ik was even bang dat ze het oorsprongsverhaal opnieuw wilde vertellen.
Alsjeblieft, hou Garfield erin!!

Frietgezicht

Avatar

Als deel 3 een topfilm dan is het nog geen sterke trilogy maar wel iets om mee verder te gaan. Fast & Furious is uiteindelijk ook leuker geworden en Garfield is prima als Spidey,moet gewoon voor de rest veel veranderen. Idioten daar.

Secret1994goesFilm

Avatar

Wat? :o
Ik vond het erg toen ze de serie rebootte, maar vind Garfield echt perfect als Spider-man en wil meer van hem zien!
Geen nieuwe rebooth! Ga gewoon verder met Garfield voor hij er echt ouder begint uit te zien :/

Tatanka

Avatar

Dit komt nooit meer goed. Terug naar Marvel en Sony mag er nooit meer met zijn vieze vingers aanzitten.

Frietgezicht

Avatar

X-Men was ook ooit diep gezonden(Last Stand en daarna X-Men Origins Wolverine) maar uiteindelijk toch weer goed teruggekomen.
Ik hou dus hoop.

Papandreas

Avatar

Goed punt, Frietgezicht!

Ik denk dat Sony snel wat aan damage control (lees: image) moet doen met alle leaks en negativiteit rondom Spidey. Ik lees echt niemand die op dit moment vertrouwen heeft in Sony pictures.

Misschien iets te veel product placement in TAS2? Sony overkill leek het meer.

Fox or Marvel, please make a Spidey flick!!

Pete_027

Avatar

Een volwassen Spider-Man met tobey maguire kan wel interessant worden.

mikeydw

Avatar

Gewoon verder gaan met het maken van TASM 3 en zorgen dat dit wel een goede film is. Misschien de regisseur van spiderman 1 en 2, Sam Raimi terughalen ?
En gewoon zorgen voor een goed en sterk script en een sterk verhaal, want met Garfield is niets mis als Spiderman, maar wel op de manier hoe jullie met Spidey omgaan Sony.
Nog een reboot gaat echt niet helpen... Ook niet als Marvel het nu zou overnemen..
We hoeven niet in 12 jaar, 3 verschillende acteurs en verhalen omtrent Spiderman..

Moviemagic

Avatar

Misschien een verhaal rond Miles Morales? Ik zou anders ook graag een film willen zien met een oudere Tobey maar dat zal er wel niet in zitten.

Ed Crane

Avatar

Frietgezicht "X-Men was ook ooit diep gezonden(Last Stand en daarna X-Men Origins Wolverine) maar uiteindelijk toch weer goed teruggekomen.
Ik hou dus hoop."


Ja, maar daarvoor hadden ze dus wel nodig... inderdaad, een reboot die de hele zooi uit het raam gooide en de boel herschreef :P

monkeybeer

Avatar

Scheerzeep "Ik word echt zo moe van dit soort nieuws... Ik snap echt niet waarom Sony zo loopt te zeiken hoor... volgens mij brengt Spider-Man genoeg geld in het laatje. :')"


+1, dagelijks gezeik dit

xarkov

Avatar

Ed Crane "Dus dit maal wel effe luisteren, we zullen het spellen: V-E-N-O-M & C-A-R-N-A-G-E ;)"


En goed gvd! Geen halfgebakken alle leeftijden commerciele shit.

Maar dat zal nooit gebeuren. Dus dan liever gewoon helemaal geen Venom vs. Carnage.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Ja, maar daarvoor hadden ze dus wel nodig... inderdaad, een reboot die de hele zooi uit het raam gooide en de boel herschreef :P"


Mwah,beetje reboot maar op zich een prequel ;)

Zelfde kan met Spidey,soort reboot maar toch niet. Hou Garfield en Tante May enz maar voor de rest compleet omgooien. Trek nou eens een echte goede regisseur aan en bemoei je niet ermee als Sony zijnde met wij willen dit en dat erin.
Spidey 2 is bagger maar ook niet zo slecht als Batman & Robin waar de hoofdrolspeler zelfs lachwekkend is en het niet meer te redden valt.
Spidey 1 was best te doen,2 bagger,gewoon een sterke 3e film maken.

Weet je wat,ik ga ze ff bellen en t regelen.

Steve-O

Avatar

Ik vond de eerste twee Spider-Man films van Raimi erg leuk. Oké, Maguire was nou niet echt een goede Spider-Man maar wel een goede Peter Parker. Het webslingeren leek helaas teveel op luchtballet. En Spider-Man 3 was natuurlijk niet goed...

Ik heb The Amazing Spider-Man films helemaal niet leuk gevonden. Ze zijn allebei best wel slecht. Alleen, ironisch genoeg, is Garfield een goede Peter en Spider-Man (neigt wel meer naar een betere Spidey dan Peter maar toch) en het webslingeren ziet er beter uit omdat het ook wat natuurlijker lijkt, in hoeverre dat kan haha!

Een reboot zou ik niet heel erg vinden, alleen omdat Garfield er dan ook niet meer in zit maar de rest kan me gestolen worden. Wel gek hoor dat een opbrengst van zo'n $700 miljoen wereldwijd niet genoeg is O+ Hoe dan ook, ik zou het niet erg vinden, integendeel, als ze de rechten verkopen aan 20th Century Fox. Fox heeft de X-Men films goed op een rij en de nieuwe Fantastic Four lijkt me wel interessant. Als ze die nou ook nog eens goed krijgen dan zou ik het al helemaal geweldig vinden als ze de FF en Spidey in hetzelfde universum laten bestaan. Iets dat me beter lijkt dan de FF en X-Men of X-Men en Spidey, al is dat ook niet zo'n slecht idee.

Ik zie de rechten liever niet naar Disney/Marvel gaan, ik vind het MCU drie keer niks.

Frietgezicht

Avatar

Steve-O "Ik vond de eerste twee Spider-Man films van Raimi erg leuk. Oké, Maguire was nou niet echt een goede Spider-Man maar wel een goede Peter Parker. "


Ahhh kom op,dat Green Goblin masker alleen al...

Mysterio

Avatar

Kraven last Hunt !!! YES

Angelater

Avatar

Hoe kan je nou niet met je films tevreden zijn als ze 3x het budget ophalen? Die gasten zijn niet goed wijs. Ze hebben de film-rechten eerlijk verworven en dan blijven ze met maffe praatjes als deze komen...

Decepticon

Avatar

:N Weer een reboot?? :N Je zou haast denken dat de stekker uit Sony moet.
Ik denk dat Kevin Feige als executive producer niet erg blij is om een lek als dit te lezen.

Frietgezicht "Als deel 3 een topfilm dan is het nog geen sterke trilogy maar wel iets om mee verder te gaan. Fast & Furious is uiteindelijk ook leuker geworden en Garfield is prima als Spidey,moet gewoon voor de rest veel veranderen. Idioten daar."

Ben ik helemaal mee eens. Garfield gewoon nog ff anhouden, potentie genoeg om er weer iets van te maken. Feige moet alleen Avi Arad weg zien te houden bij de aankomende films.

Joslyn

Avatar

Tis belachelijk dat na zo'n obvious hint naar een sequel aan het einde van ASM2 met Sinster 6 dat die sequel er nu niet gaat komen. Het maakt me ook erg nieuwsgierig naar het geknipte MJ verhaal. Met andere woorden ASM3 moet gewoon gemaakt worden.

Ed Crane

Avatar

Angelater "Hoe kan je nou niet met je films tevreden zijn als ze 3x het budget ophalen? Die gasten zijn niet goed wijs. Ze hebben de film-rechten eerlijk verworven en dan blijven ze met maffe praatjes als deze komen..."


Omdat maar een klein beetje daarvan als winst naar Sony gaat, terwijl Raimi's Spider-Man-films Sony vele malen meer geld opleverden?

Omdat wat ooit verreweg de meest populaire superheld op het grote doek was (naast Batman), nu nauwelijks meer opbrengt dan de minst populaire MCU-films?

Omdat wat ooit één van Sony's Cash Cows was nu aan het opdrogen is?

Hancock

Avatar

Zolang het niet naar Disney - Marvel gaat
vind ik het best.
Stiekem hoop ik dat Fox dat hele franchise
over koopt!
Andrew vond eigenlijk best wel een goeie spiderman.

benjamin

Avatar

Kijk, alles kan beter worden, maar dan moet je wel eerst snappen waar de fout zit en daar zit het probleem. Eerst hebben ze dus van de week een serieuze sneer uitgedeeld naar Sam Raimi (zonder te erkennen dat hun bemoeizucht en extra eisen een rol gespeeld hebben) en nu denken ze precies dat Andrew Garfield (ja, één van de weinige zaken aan de laatste film waar over het algemeen niet te veel mensen een probleem mee hebben) vervangen dé oplossing is.

Ed Crane

Avatar

Hancock "Zolang het niet naar Disney - Marvel gaat
vind ik het best.
Stiekem hoop ik dat Fox dat hele franchise
over koopt!
Andrew vond eigenlijk best wel een goeie spiderman."


Ik denk eigenlijk niet dat Marvel zo effe gaat toestaan dat Fox de Spider-Man-franchise overkoopt.

YOLO

Avatar

Decepticon "Feige moet alleen Avi Arad weg zien te houden bij de aankomende films."
Avi Arad is (voorlopig?) verbonden aan Black Panther.

M0vieFreak

Avatar

Sony heeft dus alle mogelijkheden bekeken. Ik wacht wel af op de daadwerkelijke plannen.

warrior2011

Avatar

Als Marvel nou gewoon de rechten ''huurt'' tot 2020 ongeveer, zodat ze Spiderman in het MCU kunnen gebruiken. Dan kan Sony daarna met een schone lei weer Spiderman films gaan maken zoals zij dat willen.

YOLO

Avatar

Airbender "Heeft Marvel invloed op dat dan?"
Het is bekend dat Sony een liefetime movie license heeft voor Spider-Man heeft. De verplichting is: Spider-Man (related) films maken.
Doet Sony dat niet in een bepaalde tijd dan keert Spider-Man en co terug naar Marvel.
Geld voor Fox voor hun X-Men en FF. Ook Lifetime movie licenses, maar met film verplichting. Omdat Fox geen zin meer had in Daredevil/Elektra films, moest Fox deze karakters teruggeven aan Marvel. daar lag Fox niet wakker van, want hun Marvel paradepaardjes zijn X-Men en FF.
Dus ja Marvel heeft invloed en Sony kan niet zomaar hun filmrechten verkopen aan een andere studio.

Kevin Feige vertelde nog in een interview (2013) dat zowel Sony Pictures and 20th Century Fox niet eens aan denken hun Marvel karakters terug te geven aan Marvel.

"But the contracts are such that as long as they keep making those movies, they can keep making those movies. So I don't see that changing any time soon. Anything's possible, but as long as they keep making the movies, and the movies keep doing well, I don't know what offer they could accept.”

Ed Crane

Avatar

Airbender "Heeft Marvel invloed op dat dan?"


Ja, dit soort contracten worden vrijwel nooit zo opgezet dat je de rechten *bezit* in de zin dat je ze zelf kan doorverkopen aan derden. Wat je qua rechten mag is in principe altijd heel nauwkeurig omschreven en afgebakend.

starbass

Avatar

In sam Raimi's was spidey te nerdy, en in de laaste twee was teveel gezwijmel, is het nou zo moeilijk om wat fatsoenlijks te maken?

nieuwslaatste nieuws

meest populair