Sony heeft al plannen voor 'Spider-Man' reboot

Een volwassen Peter Parker?

Uiteraard zit er tussen de vele lekken van Sony ook een stapel details over de plannen van de studio met zijn Spider-Man franchise. De Amazing Spider-Man-films met Andrew Garfield doen het lang niet zo goed als de studio hoopt en dus wordt er al gekeken naar een nieuwe reboot. Uit een acht pagina’s tellend document blijkt niet alleen wat het verhaal mogelijk wordt, maar ook lezen we over potentiële regisseurs.

Allereerst schrijft Jeff Robinov, hoofd van Studio 8 aan Amy Pascal, vicevoorzitter van Sony Pictures dat er genoeg reden is om de Spider-Man franchise draaiende te houden. ”Zeggen dat er genoeg andere superheldenfilms in de markt zijn en dat er dus geen aanleiding meer is tot het maken van meer Spider-Man films, is hetzelfde als zeggen dat er geen ruimte meer is voor James Bond-films, want er komen teveel spionagefilms uit. Er zal altijd ruimte zijn voor deze geliefde, iconische held”

Vervolgens omschrijft Robinov wat het doel is van de nieuwe reboot. Men wil geen nieuw oorsprongsverhaal vertellen. ”In de volgende films kunnen we niet teruggaan naar zijn oorsprongsverhaal. Denk aan de 25 films in de James Bond franchise, alleen omdat er een nieuw creatief team aan boord komt, hoeft er geen nieuw oorsprongsverhaal verteld te worden en kan de franchise vooral nieuw leven ingeblazen krijgen.”

Daarna komt Robinov op de proppen met twee mogelijke verhaallijnen voor de reboot. Een daarvan baseert zich op Kraven’s Last Hunt en laat zien hoe The Hunter Spider-Man neerschiet en hem voor dood en begraven achterlaat. Hij trekt dan het kostuum aan en begint criminelen op gruwelijke wijze te verminken. ”Dat verhaal bewijst dat het meer vereist dan alleen het kostuum om Spider-Man te worden,” aldus Robinov.

Een andere invalshoek zou wellicht interessanter zijn. ”Een andere kant van Spider-Man die interessant zou kunnen zijn om te bekijken, is hem zien als volwassene. Spidey is gedurende de 52 jaar dat hij er is, niet altijd een tiener geweest. Hij is gaan samenwonen met zijn vriendin, getrouwd en in sommige verhaallijnen, zelfs leraar geworden op een middelbare school. Wellicht voelt het frisser om Peter Parker om te zien gaan met volwassen problemen. Hij doet dat in de comics al decennialang en de kinderen vinden het nog altijd leuk om te lezen.”

En dan is er nog een lijst met regisseurs die deze reboot zou moeten regisseren: Brad Bird, Edgar Wright, David Yates, Damien Chazelle, Glenn Ficcara en John Requa, Phil Lord en Chris Miller, Colin Trevorrow, James Gunn, Chris Buck en Jennifer Lee, Joe Cornish, Don Hall en Chris Williams, Joachim Rønning en Espen Sandberg.

Wat vinden jullie van Sony’s rebootplannen?



NieuwsFilm

meest populair