Algemeen

Peter Jackson sluit terugkeer naar Midden-Aarde niet uit

Maar voorlopig wil hij alleen kleinere films maken.

door Jim Pedd op 17.12.2014 om 17:28 in Algemeen
De afgelopen jaren heeft regisseur Peter Jackson vooral films gemaakt die zich in Midden-Aarde afspelen. De (voorlopig) laatste film in de franchise draait nu in de bioscopen en dus is het de vraag wat Jackson nu gaat doen. In een gesprek met Variety liet hij weten graag kleinere films te willen maken nu.

”We voelen een grote aandrang om voorlopig geen Hollywood blockbuster te make, maar terug te gaan en wat verhalen in Nieuw-Zeeland te maken,” vertelde Jackson over de toekomstplannen van hemzelf en zijn vrouw Fran Walsh. Ze willen films maken ”met eenzelfde toon en schaal” als Heavenly Creatures (1994).

Toch wil Jackson een terugkeer naar Midden-Aarde niet uitsluiten. ”Als ik morgen zou moeten beginnen, zou ik nee zeggen, want ik zou een pauze wel waarderen en moet mijn hoofd even leegmaken en wat kleine Nieuw-Zeeland verhalen vertellen. Daar liggen op dit moment mijn passie en mijn hart. Maar vraag het me over twee of drie jaar en dan zou ik waarschijnlijk ja zeggen. Het zou moeilijk zijn een andere filmmaker naar deze wereld te zien gaan, want op emotioneel vlak voel ik me erg verbonden aan die wereld.”

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

Ik hoop het, moeten ze natuurlijk wel nog de rechten zien te krijgen aangezien de familie van Tolkien daar wat over zeurt.. Maar gisteren de Hobbit gezien, en ik vond het toch een waardige afsluiter van een goeie en spannende trilogie. Misschien niet LOTR kwaliteit, maar desniettemin heel vermakelijk en vind het toch wel wat zonde dat het voorbij is. Hopelijk dat we ergens in de toekomst nog eens terug keren naar middle earth! Smiley face

StarLord

Avatar

De Silmarillion, De kinderen van Húrin.

YOLO

Avatar

Nou probeer eerst maar eens de familie Tolkien te overtuigen!
En ten tweede Jackson probeer eerst The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun af te maken voordat aan andere kleine films gaat werken. :-S

Hancock

Avatar

StarLord "De Silmarillion, De kinderen van Húrin."


Oh wat hoop ik dat echt!
Fingers crossed :+

kaedir

Avatar

Secret1994goesFilm "Zijn er nog verhalen uit Midden-Aarde?"


Die gaan ze dus zelf verzinnen met een paar script writers. Ik vind het maar jammer maar ja ze hebben het met The Hobbit ook gedaan dus laat maar komen ik kijk het toch wel samen met de massa.

benjamin

Avatar

Secret1994goesFilm "Zijn er nog verhalen uit Midden-Aarde?"
Er is zeker nog materiaal, alleen de rechtenkwestie speelt tegen.

kaedir

Avatar

Oeps

YOLO

Avatar

kaedir "Die gaan ze dus zelf verzinnen met een paar script writers. Ik vind het maar jammer maar ja ze hebben het met The Hobbit ook gedaan dus laat maar komen ik kijk het toch wel samen met de massa."
Nooit gehoord van Middle-earth Enterprises. Nee vast niet

Middle-earth Enterprises, formerly known as Tolkien Enterprises, is a trading name for a division of The Saul Zaentz Company, located in Berkeley, California. The company owns the worldwide exclusive rights to certain elements of J. R. R. Tolkien's two most famous literary works: The Lord of the Rings and The Hobbit. These elements include the titles of the works, the names of characters contained within as well as the names of places, objects and events within them, and certain short phrases and sayings from the works.


Dit is wat ze hebben om films te maken. De Tolkien Estate bezit de rest. En het is nog maar de vraag of de Tolkien familie nog meer "weggeeft"'.

In November 2012, the Tolkien Estate, trustee and publishers sued Middle-earth Enterprises, Warner Brothers and New Line Cinema for infringing Tolkien's copyrights by producing casino and video games using his characters. The original license to Tolkien's works was limited to the right to sell "tangible" products such as "figurines, tableware, stationery items, clothing, and the like", but did not cover "electronic or digital rights, rights in media yet to be devised or other intangibles such as rights in services". Tolkien's estate claimed that the defendants actions had caused "irreparable harm to Tolkien's legacy".

Pete_027

Avatar

Na The Hobbit zie ik hem liever niet meer terugkeren. Dan liever Del Toro als regisseur.

SaulKarath

Avatar

Na The Battle of the Five Armies (en daarmee de Hobbit trilogie, aangezien een verhaal zonder eind niet bijster boeiend is) geloof ik niet meer dat Peter Jackson goede dingen kan maken. Man-o-man, wat was dat een flut. Weet niet waar te beginnen. Snap niet dat hij dat zelf nergens heeft gezien; en snap dat de Tolkiens hem geen rechten meer gunnen.

drc

Avatar

Ik vind de Lord of the Rings trilogie echt geweldig en de Hobbit ook. Maar ik denk dat ik na The Battle of the Five Armies een beetje Middel-Aarde-moe ben. Ik vind het wel mooi zo...

Paul83

Avatar

De Silmarillion is een soort bijbel voor de Tolkien wereld en geen verhaal. Hier staat bijvoorbeeld beschreven wie Gandalf precies is, hoeveel Balrogs er zijn en draken die tien keer groter zijn dan Smaug. De Hobbit en LOTR zijn maar kleine gebeurtenissen in het Universum.

Dus enorm veel materiaal om films van de maken, maar dan wel met een nieuw, nog niet beschreven verhaal. Dat ze de rechten gaan krijgen lijkt me echter behoorlijk sterk.

M0vieFreak

Avatar

Ik vind het zeer goede films! Ik zou later wel meer over die wereld willen zien. :Y

daanjor

Avatar

Wie hem ook gaat maken, dit is in ieder geval beter bericht dan we voorheen kregen. Er is nog hoop op meer!

En er zijn natuurlijk veel meer verhalen. LOTR en HBBT is maar één hoofdstuk van de meer dan vijfentwintig hoofdstukken die er zijn in de Silmarillion. Maar deze zijn niet zo uitgeschreven als LOTR en HBBT. Dan zouden ze zich moeten wenden tot Kinderen van Hurin bijvoorbeeld.

Maar Peter Jackson heeft de Tolkien wereld wel gekregen waar het nu is. En hij heeft naar mijn mening niets verkeerd gedaan met de Hobbit. Ze waren niet zo goed als LOTR films maar dat scheeld naar mijn mening niet veel. Ik ben blij dat hij ze alle zes heeft geregisseerd. Een andere film van Tolkien zou hij ook moeten maken, vind ik.

daanjor

Avatar

Alle kritiek op Jackson snap ik niet zo. Ik ben blij dat hij de films uitgesmeerd heeft over drie films. Zo hebben we meer om naar te kijken. Hij houdt erg vast aan het verhaal en stopt stiekem stukjes uit de Silmarillion in de film. Voor Tolkien fans zijn dit weer pracht stukken, toch?

NieuwsFilm

meest populair