Peter Jackson sluit terugkeer naar Midden-Aarde niet uit

Maar voorlopig wil hij alleen kleinere films maken.

De afgelopen jaren heeft regisseur Peter Jackson vooral films gemaakt die zich in Midden-Aarde afspelen. De (voorlopig) laatste film in de franchise draait nu in de bioscopen en dus is het de vraag wat Jackson nu gaat doen. In een gesprek met Variety liet hij weten graag kleinere films te willen maken nu.

”We voelen een grote aandrang om voorlopig geen Hollywood blockbuster te make, maar terug te gaan en wat verhalen in Nieuw-Zeeland te maken,” vertelde Jackson over de toekomstplannen van hemzelf en zijn vrouw Fran Walsh. Ze willen films maken ”met eenzelfde toon en schaal” als Heavenly Creatures (1994).

Toch wil Jackson een terugkeer naar Midden-Aarde niet uitsluiten. ”Als ik morgen zou moeten beginnen, zou ik nee zeggen, want ik zou een pauze wel waarderen en moet mijn hoofd even leegmaken en wat kleine Nieuw-Zeeland verhalen vertellen. Daar liggen op dit moment mijn passie en mijn hart. Maar vraag het me over twee of drie jaar en dan zou ik waarschijnlijk ja zeggen. Het zou moeilijk zijn een andere filmmaker naar deze wereld te zien gaan, want op emotioneel vlak voel ik me erg verbonden aan die wereld.”



NieuwsFilm

meest populair