Algemeen

Noord-Korea thriller 'Pyongyang' met Steve Carell geschrapt

Na al het gedoe met 'The Interview' durft New Regency het niet aan om door te gaan met de film.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan-Peter Rook op 18.12.2014 om 16:05 in Algemeen
Het besluit om de première van Sony's komedie The Interview af te lasten, heeft indruk gemaakt op de mensen bij New Regency. De filmmaatschappij heeft besloten niet langer verder te gaan met Pyongyang, Gore Verbinski's komische thriller waarvan de opnames begin 2015 van start hadden moeten gaan. De film, waarin Steve Carell de hoofdrol had moeten spelen, heeft een scenario dat zich afspeelt in de hoofdstad van Noord-Korea waarnaar de titel verwijst.

Pyongyang werd gebaseerd op een graphic novel van Guy Delisle en valt te opmschrijven als een paranoïde thriller over de ervaringen van een Westerse man die een jaar lang werkzaam is in Noord-Korea. Het script is afkomstig van Steve Conrad (The Weather Man).

Andere instanties gaan minder angstig om met de commotie rondom The Interview. Een Alamo Drafthouse vervangt de film voor Team America: World Police, een film die ook niet bepaald rekening houdt met de gevoelens van de Noord-Koreanen, getuige onderstaande clip:


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Rorschach "Gemiste kans van Sony.
Door alle ophef had dit een groot succes kunnen worden voor wat waarschijnlijk maar een mager filmpje is."


Ja en wat ik dan ook zo bizar vind is dat Sony zegt dat ze nog steeds achter de makers van The Interview staan. En dat bewijzen ze door de film te schrappen??

Mooi statement. Lekker geloofwaardig ook...

M0vieFreak

Avatar

Erg jammer! Hollywood moet niet zo bang zijn en gewoon die films uitbrengen. Straks gaan ze nog meer films niet meer maken.

jaime91

Avatar

StarWars2015 "Uhhhhh... Noord-Korea heeft met die bedreigingen vrij weinig te maken, is gewoon een ordinaire hackersgroep die Sony enorm pijn aan het doen is op dit moment. Daarnaast is dit gewoon het gevolg van het schrappen van The Interview, want anders kan die hackersgroep in maart weer hetzelfde uithalen."


Is dat al zeker dan? En waarom pakt die hackersgroep Sony aan? Wat zijn hun motieven? Gewoon verveling ofzo? En waar heb je dat vandaan?

Want ondanks dat ik het de grootste bullshit vind, heeft Noord Korea wel een motief.

Deweb

Avatar

Jammer, heel erg jammer. Ik had graag gezien hoe het droogkomische werk van Delisle tot leven werd gebracht. Hoewel dat idee van een thriller me niet zo aanspreekt. Maar je moet ergens heen met je film. Al had ik dan meer geopteerd voor een beetje romantiek of een Lost in Translation-achtige film.

Misschien dan maar een verfilming van een ander boek van Delisle, hoewel zijn reisverslagen zich grotendeels in (relatief) gevoelige landen afspelen. Zonder daarover een echt oordeel te vellen, maar toch.
Ik ga in elk geval dít boek er nog maar eens bij pakken.

StarWars2015

Avatar

jaime91 "Ik vind dit hele gedoe wel heel erg triest hoor. Sorry, maar wat stellen die Noord-Koreanen zich aan zeg.
"

Uhhhhh... Noord-Korea heeft met die bedreigingen vrij weinig te maken, is gewoon een ordinaire hackersgroep die Sony enorm pijn aan het doen is op dit moment. Daarnaast is dit gewoon het gevolg van het schrappen van The Interview, want anders kan die hackersgroep in maart weer hetzelfde uithalen.

StarWars2015

Avatar

YOLO "Daar denkt Het Witte Huis net iets anders over."
Dat kunnen ze wel mooi zeggen, maar denkt iemand nu serieus dat Noord-Korea aanslagen gaat plegen in de VS? Zodra dat gebeurt staat heel Amerika binnen 24 uur in Pyongyang.

North Korea has denied involvement in the attack, but has described it as a "righteous deed" that may have been carried out by its "supporters and sympathisers".
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-30507306?ocid=socialflow_twitter

De link met Noord-Korea is voornamelijk gebaseerd op Malware dat zou lijken op de Malware die gebruikt is in 2013 bij een aanval op Zuid-Koreaanse banken. http://www.nrcq.nl/2014/12/18/dit-zijn-de-grootste-slachtoffers-van-de-sony-hack

xarkov

Avatar

Omg, wat een idioten. Misschien moeten ze eens de South Park aflevering Cartoon Wars kijken. Daarin leggen ze precies de vinger op de zere plek.

Dat we onze vrijheden niet moeten laten inbinden/censureren voor die paar, die het niet eens zijn met onze vrijheden.

YOLO

Avatar

StarWars2015 "Uhhhhh... Noord-Korea heeft met die bedreigingen vrij weinig te maken, is gewoon een ordinaire hackersgroep die Sony enorm pijn aan het doen is op dit moment."
Daar denkt Het Witte Huis net iets anders over.

xarkov

Avatar

YOLO "Daar denkt Het Witte Huis net iets anders over."


Ok, interessant stuk informatie. Dan blijft het voor mij onlogisch dat ze al die moeite willen doen (incl aanslagen) voor een film van Sony.

Nou kan de US. eindelijk hun macht op het internet laten zien. Kom maar op met de bewijzen.

Rorschach "Gemiste kans van Sony.
Door alle ophef had dit een groot succes kunnen worden voor wat waarschijnlijk maar een mager filmpje is."


Niet alleen dat. Ze hadden miljoenen kunnen harken door de naam Sony te verbinden met ergens voor staan. Zodat mensen Sony willen omdat het ergens voor staat.
Zo werkt het bij Nike ook. Daarom dragen mensen het. Het heeft character.

DeMuizenkoning

Avatar

Rorschach "Gemiste kans van Sony.
Door alle ophef had dit een groot succes kunnen worden voor wat waarschijnlijk maar een mager filmpje is."


Misschien wel maar stel je voor dat de dreiging wel daadwerkelijk echt is.. Ik denk dat het ook gewoon allemaal nep is, maar als dat niet het geval zou zijn en er echt iets zou gebeuren dan word de vinger als eerste naar Sony gewezen voor het door laten gaan hiervan.

YOLO

Avatar

jaime91 "Sorry, maar wat stellen die Noord-Koreanen zich aan zeg. "
Op politiek gebied wel ja.


BTW: de hacker is al gevonden. Hij ziet er bekend uit. ;)

afbeelding

Rorschach

Avatar

Gemiste kans van Sony.
Door alle ophef had dit een groot succes kunnen worden voor wat waarschijnlijk maar een mager filmpje is.

benjamin

Avatar

Rorschach "Gemiste kans van Sony.
Door alle ophef had dit een groot succes kunnen worden voor wat waarschijnlijk maar een mager filmpje is."
Ja, tot er echt iets gebeurt en ze nog veel meer problemen hadden want "ze wisten toch dat het ging komen".

jaime91

Avatar

Ik vind dit hele gedoe wel heel erg triest hoor. Sorry, maar wat stellen die Noord-Koreanen zich aan zeg.

Om een komedie die ze sowieso met een buslading zout moeten nemen zo ontzettend hard aan te vallen slaat helemaal nergens op. Dit soort dingen zorgen er ook voor dat Studio's steeds minder risico's willen en durven nemen. En waardoor steeds vaker dezelfde soort cliché komedies uitgebracht worden.

En nogmaals het gaat over fictie, het gaat over een komedie, niemand zegt dat het een autobiografische film is ofzo. En zelfs dan slaat het helemaal nergens op, als je ziet hoe ver Noord Korea gaat.

Aanstellers zijn het.

xarkov

Avatar

jaime91 "Is dat al zeker dan? En waarom pakt die hackersgroep Sony aan? Wat zijn hun motieven? Gewoon verveling ofzo? En waar heb je dat vandaan?

Want ondanks dat ik het de grootste bullshit vind, heeft Noord Korea wel een motief."


Noord Korea heeft wel motief maar geen middelen. Ik zie hun niet in staat sleeper cells in de US te hebben. Als er al eens Noord Koreaanen naar het buitenland mogen zien ze een dag later nergens te bekennen. Denk aan Olympische teams die weglopen.

Daarnaast zoals 9/11? Dus vliegtuigen overal in het land kapen en op Bioscopen te laten crashen? No chance.

Dit is in mijn logische geest juist de grap van de hackers (die ik inderdaad vermoed erachter te zitten). Die lachen ze zich kapot omdat ze de dreiging serieus nemen.

Daarnaast wat heeft Sony gedaan dat zo erg is dat ze kapot moeten? Ik kan wel betere doelen bedenken. Met al die censuur die N-K heeft gaan ze deze moeite doen (zelfmoordbommen) om wraak te nemen? Terwijl ze gewoon de film kunnen weigeren zoals ze met zoveel informatie doen?

Onlogisch!

Papandreas

Avatar

xarkov "Omg, wat een idioten. Misschien moeten ze eens de South Park aflevering Cartoon Wars kijken. Daarin leggen ze precies de vinger op de zere plek.

Dat we onze vrijheden niet moeten laten inbinden/censureren voor die paar, die het niet eens zijn met onze vrijheden."


Precies waar ik aan dacht!

Het zal mij niks verbazen als volgend jaar de nieuwe Sint film wordt geachrapt

WizardOfOss

Avatar

Jammer, de comic van Guy Delisle was erg geslaagd, en voor mij als drievoudig bezoeker van het land ook wel een feest der herkenning. Sowieso wordt daarin niet zozeer het land of het regime belachelijk gemaakt, het gaat vooral om de kleine absurditeiten van het dagelijkse leven daar als expat. Ik zie ook niet in hoe dat echt te verfilmen valt (het bevat geen echte verhaallijn), maar had toch graag gezien wat ze ervan zouden brouwen.

En of Noord-Korea er daadwerkelijk achter zit? Onderschat ze niet, ze zijn daar echt niet achterlijk. Maar toch vind ik dit een opmerkelijke stap, iets dergelijks hebben ze nog nooit eerder gedaan. Uiteraard werd er schande gesproken over Team America, Red Dawn daarentegen werd vanuit Pyongyang praktisch genegeerd. Het regime is ook nooit echt bezig geweest met wat er in de rest van de wereld speelde, alles draait al sinds de tweedeling van Korea puur om zelfbehoud. Vanuit die optiek vind ik het toch moeilijk te geloven, ze hebben er niks mee te winnen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair