Algemeen

Mark Wahlberg terug voor meer 'Transformers'-films

Hij denkt dat de opnames snel van start gaan.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 19.12.2014 om 15:42 in Algemeen
Dit jaar verdiende Michael Bays Transformers: Age of Extinction meer dan een miljard dollar aan de international box office. In de film was er een reeks nieuwe hoofdrolspelers, waaronder Mark Wahlberg, Nicola Peltz en Jack Reynor. Het lijkt er nu op dat er snel een nieuwe film komt.

”Ja, ik heb getekend om er nog een paar te maken,” vertelde Wahlberg aan MTV. Hij gelooft ook dat de opnames van de vijfde film in de franchise wel eens snel van start kunnen gaan. ”Ik kan natuurlijk niet spreken voor meneer Bay, maar iets vertelt me dat we snel op de set zullen staan.”

Bay heeft meermaals laten weten geen nieuwe film meer te willen maken in de franchise. Maar, dat zei hij ook voordat hij begon met het maken van de vierde film en het is bekend dat Paramount hem graag terug ziet keren voor de film.

Eerder dit jaar was er nog het bericht dat de vijfde Transformers al in 2016 zou verschijnen. Mocht dat kloppen, zullen de opnames inderdaad snel van start gaan.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

geertvdheide "Mee eens. Films als de nieuwe Planet of the Apes, Edge of Tomorrow en vele superheldenfilms laten zien dat het prima mogelijk is om visueel spektakel te leveren zonder het op alle andere gebieden tenenkrommend slecht te doen."
En nu noem je er nog met echt wel een vrij sterke plot voor blockbusters, je hebt ook zaken als Avengers of Guardians Of The Galaxy die evengoed pretentieloze pret zijn zonder zo tenenkrullend te worden.

Darthmar

Avatar

Prometheus69 "Het blijft voor mij een raadsel waarom deze films zo succesvol blijven. Blijkbaar heeft het grootste gedeelte van het filmpubliek behoefte aan pretentieloos vermaak.
"


Ik snap de ophef rond 21 Jump Street of The Hangover bijvoorbeeld niet. Vindt afgrijselijke stompzinnige films zonder humor. Maar gelukkig heeft iedereen andere smaken anders zou het aanbod erg eentonig worden.

Maar ik hoop maar dat TF een keer echt wordt gereboot door iemand die de Transformers een echte serieuzer film geeft waarvoor langer is nagedacht over het plot dan een keertje koffie ergens in een koffietentje.

Darthmar

Avatar

En hopelijk geeft Bay het eens aan een andere regiseur maar dat zal wel niet. Alhoewel de franchise een hoop dollars heeft opgeleverd laat het qua kwaliteit wel afweten. Het eerste deel ging wel, deel 2 zat barstensvol met overbodige menselijke karakters en deel 3 was 1 zooitje als het ging om verhaal. Deel 4 was qua verhaal strakker maar liet de Decepticons verdwijnen en maakte van de Dinobots zeer matig gebruik.

Natuurlijk verwachten we niet oscarwaardig materiaal maar qua verhaal en karakters kan er zoveel meer bereikt worden.

M0vieFreak

Avatar

Mij maakt het ziet uit of Mark Wahlberg terug keert maar het zal wel leuk zijn. Ik dacht dat de volgende film niet op aarde zal afspelen.

horizon

Avatar

Prometheus69 "Het blijft voor mij een raadsel waarom deze films zo succesvol blijven. Blijkbaar heeft het grootste gedeelte van het filmpubliek behoefte aan pretentieloos vermaak.

Ja, ik vind de films ook wel leuk, maar na 1x kijken heb ik het wel gezien. De vervolgfilms vind ik een beetje veel van hetzelfde."


Tja. Pretentieloos vermaak is af en toe heerlijk! Gewoon niet moeilijk doen. Avondje uit naar de bios of lekker thuis op de bank. Films hoeven niet altijd "moeilijk" te zijn. Daarom kan ik deze franchise zo waarderen: op en top entertainment.

En Paramount en Hasbro verdienen twee keer achter elkaar meer dan een miljard dollar met deze serie. Lijkt me logisch dat ze Bay weer proberen over te halen. En Spielberg uiteraard weer als producer.

Prometheus69

Avatar

Het blijft voor mij een raadsel waarom deze films zo succesvol blijven. Blijkbaar heeft het grootste gedeelte van het filmpubliek behoefte aan pretentieloos vermaak.

Ja, ik vind de films ook wel leuk, maar na 1x kijken heb ik het wel gezien. De vervolgfilms vind ik een beetje veel van hetzelfde.

geertvdheide

Avatar

Darthmar "En hopelijk geeft Bay het eens aan een andere regiseur maar dat zal wel niet. Alhoewel de franchise een hoop dollars heeft opgeleverd laat het qua kwaliteit wel afweten. Het eerste deel ging wel, deel 2 zat barstensvol met overbodige menselijke karakters en deel 3 was 1 zooitje als het ging om verhaal. Deel 4 was qua verhaal strakker maar liet de Decepticons verdwijnen en maakte van de Dinobots zeer matig gebruik.

Natuurlijk verwachten we niet oscarwaardig materiaal maar qua verhaal en karakters kan er zoveel meer bereikt worden."

Mee eens. Films als de nieuwe Planet of the Apes, Edge of Tomorrow en vele superheldenfilms laten zien dat het prima mogelijk is om visueel spektakel te leveren zonder het op alle andere gebieden tenenkrommend slecht te doen.

Maar goed, de Transformers-reeks werkt voor veel mensen (ik vermoed vooral jongens van 12 tot 18, maar vast ook anderen) en het levert een berg geld op. Zelfs al komt er een andere regisseur, dan verwacht ik dat de studio's alsnog op dezelfde voet door zullen gaan. Nu ineens een goede film maken zou bijna vreemd zijn; de doelgroep verwacht dat niet en eist blijkbaar niet meer dan wat de franchise tot nu toe aflevert. Misschien dat een reboot over een jaar of 10 nieuwe hoop kan geven voor de oudere Transformers-fans die iets meer verwachten qua... ik noem maar wat: plot, karakters, dialoog, logica, consistentie met het bronmateriaal en tal van andere aspecten :)

Wie er niet van houdt, zal de reeks gewoon moeten blijven vermijden. Gelukkig brengt het een hoop geld op, dat hopelijk weer wordt uitgegeven aan de productie van andere films.

DeMuizenkoning

Avatar

Jammer dat Wahlberg terugkeert, hij kan veel beter krijgen en doen dan wéér een Transformers.. En Bay zal bijna zo goed als zeker terugkeren, hij verdient hier goud geld mee en is toch wel zijn franchise geworden.

Pete_027

Avatar

Prometheus69 "Het blijft voor mij een raadsel waarom deze films zo succesvol blijven. Blijkbaar heeft het grootste gedeelte van het filmpubliek behoefte aan pretentieloos vermaak."


Zie het als een kudde koeien die overdag lekker in het weiland hebben rondgehangen en s`avonds weer terugkeren naar de stallen. Zolang ze naar buiten kunnen, doen ze iedere dag hetzelfde omdat ze niet beter weten.

Het Bay publiek kun je hiermee vergelijken. Bay levert iedere keer dezelfde films af met standaard de kinderachtige humor, iedere keer dezelfde camera standpunten enz. en toch keren ze weer in grote getallen terug.

nieuwslaatste nieuws

meest populair