Sony producers zien zwarte James Bond wel zitten

Ze hebben namelijk hun oog op Idris Elba, maar iemand heeft er wat tegen.

Kerstmis is voorbij en men heeft de kans gekregen om The Interview via het internet te zien: maar desondanks blijft de chaos van de gelekte Sony e-mails nog in rotatie. In één van de berichten vertelden de producers dat ze wel een donkere James Bond in de rol wilden hebben, zoals bijvoorbeeld acteur Idris Elba (Prometheus, Pacific Rim). De Amerikaanse radiopersoonlijkheid Rush Limbaugh liet echter weten het geen strak idee te vinden om van de Britse acteur de volgende James Bond te maken.

"James Bond is een volledig concept die door Ian Fleming in elkaar is gezet. Hij was blank en Schots. Punt. Dat is wie James Bond is. En nu suggereren ze dat Idris Elba de volgende James Bond moet zijn. Een donkere Brit in plaats van een blanke uit Schotland. En dat is niet wie James Bond is." Limbaugh voegde daar droogjes aan toe: "Ik weet dat het racistisch is om dat aan te duiden."

Elba zelf heeft in het verleden al vaker aangegeven dat hij de rol zou willen spelen. "Ja, als de rol mij aangeboden zou worden, dan zou ik absoluut accepteren." De Luther-acteur vertelde dat het een interessant idee is, maar dat hij daarentegen wel zijn bekommeringen heeft. "Ik wil gewoon niet de zwarte James Bond zijn. Sean Connery speelde niet de Schotse James Bond en Daniel Craig speelt ook niet de James Bond met blauwe ogen. Dus als ik hem zou spelen, wil ik niet de zwarte James Bond genoemd worden."

Vooralsnog loopt iedereen iets te hard van stapel, aangezien Daniel Craig nog steeds in smoking rondzwerft. Zo zal hij volgend jaar in de 24ste James Bond te zien zijn: Spectre. Deze wordt wederom geregisseerd door Sam Mendes, die ook het vorige en tevens succesvolle deel Skyfall voor zijn rekening nam.



NieuwsFilm

meest populair