'Gooische Vrouwen 2' best bezochte film 2014

Tot nu toe zagen 1,2 miljoen Nederlanders de film in de bioscoop.

De Nederlandse film Gooische Vrouwen 2 is de best bezochte film van 2014 in Nederland. Sinds de release op 4 december, trok de film al 1,2 miljoen mensen naar de bioscopen. De komedie met Linda de Mol is met zijn opbrengst van bijna zeven miljoen euro alvast de nummer één van het jaar.

Op de tweede plek lijkt The Hobbit: The Battle of the Five Armies te gaan eindigen. Die film trok sinds 10 december zo’n 830.000 mensen naar de bioscoopzalen. De zesde Lord of the Rings-film van regisseur Peter Jackson doet het in Nederland dus ook erg goed.

De nummer drie van de lijst is nog niet helemaal zeker. De strijd lijkt te gaan tussen het online erg succesvolle The Wolf of Wall Street en The Hunger Games: Mockingjay – Part 1. Beiden trokken ongeveer 700.000 mensen naar de bioscopen.

Maar helemaal zeker is de lijst overigens nog niet. De definitieve toplijst wordt op 6 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten gepresenteerd. Uiteraard zullen we dan de lijst bekendmaken.



NieuwsFilm

meest populair