Ansel Elgort (The Fault in Our Stars) in gesprek voor Edgar Wrights 'Baby Driver'

En hoe een Facebook-post leidde tot Wrights daaropvolgende film 'Grasshopper Jungle'.

Edgar Wright (Shaun of the dead) staat op het punt te beginnen met zijn volgende film, Baby Driver genaamd, en als we Variety mogen geloven heeft de regisseur een potentiële hoofdrolspeler in gedachten. Ansel Elgort, bekend van The Fault in Our Stars en Divergent, is in gesprek voor een hoofdrol. Hij krijgt hierbij concurrentie van o.a. Logan Lerman en John Boyega.

Er is nog niets bekend over Baby Driver, behalve dat de film vergelijkbaar wordt met zijn eerdere projecten, maar wel met een originele stijl. Het project werd een tijdje terug omschreven als een botsing tussen misdaad, actie, muziek en geluid.

Na Baby Driver gaat Wright bezig met een verfilming van Andrew Smith‘s young adult-roman Grasshopper Jungle. Hierin veroorzaakt een tiener per ongeluk een plaag van twee meter grote, hongerige en geile bidsprinkhanen. Wright besloot de film te maken naar aanleiding van een een Facebook-post. De regisseur zei het volgende tegenover Vulture:

"Ik zal je wat vertellen, dit is echt gebeurd. Op Facebook zei iemand die ik eigenlijk niet ken het volgende: ‘Edgar Wright, je moet een film maken van Grasshopper Jungle.’ Vervolgens reageerde Matt Tolmach, de eigenaar van de filmrechten, als volgt: 'Ik ben het ermee eens.' En toen zei Andrew Smith vervolgens hetzelfde. Daarna mailde ik Matt met de vraag of hij me het boek wilde opsturen."

Toegegeven, Wright was voorafgaand aan deze situatie al enthousiast over een eventuele verfilming.

"Het grappige is dat ik al een Entertainment Weekly recensie had gelezen in het vliegtuig. Toen dacht ik al dat het echt iets voor mij zou zijn. Ik had al besloten dat ik het wilde lezen. Maar vervolgens vergat ik het weer, totdat ik deze Facebook-post las. Ik voelde een grote druk om het boek leuk te vinden, maar gelukkig was ik na tien pagina's al verkocht."

Het duurt nog wel even voordat we Grasshopper Jungle kunnen verwachten, want de opnames van Baby Driver zijn nog niet eens begonnen. Gelukkig is geduld een uiterst schone zaak.

NieuwsFilm

meest populair