J.K. Simmons over de setting van 'Kong: Skull Island'

Niet New York, maar Detroit is deze keer de speeltuin van de enorme gorilla.

J.K. Simmons won afgelopen week nog een Golden Globe en werd deze week ook nog eens beloond met een Oscar-nominatie voor zijn rol in Whiplash, maar de acteur bereidt zich momenteel ook voor op zijn rol in Legendary's King Kong prequel/spinoff Kong: Skull Island.

''Toen ik voor het eerst hoorde dat er een nieuwe King Kong-film wordt gemaakt, dacht ik waarom? Maar toen leerde ik regisseur Jordan Vogt-Roberts, schrijver John Gatins en Tom Hiddleston kennen. Jordan was behoorlijk passievol en erg slim. Ze hebben een interessante nieuwe manier gevonden om het verhaal van Kong te vertellen. De film speelt zich af in Detroit, in 1971 om precies te zijn. Ik ben opgegroeid in die stad. We gaan tijdens het honkbalseizoen filmen in Detroit, dus ik kan naar wedstrijden van de Tigers gaan! Er kleven heel wat voordelen aan deze film.''

Hoeveel van het verhaal zich zal afspelen in Detroit is vooralsnog onbekend. Naast Simmons is ook Michael Keaton in gesprek voor een rol in de film, die in maart 2017 de bioscopen moet bereiken.

NieuwsFilm

meest populair