Blue Velvet-acteur George Dickerson overleden

De acteur werd 81 jaar.

Acteur George Dickerson, die met name bekend werd door zijn rol als detective John Williams in de cultfilm Blue Velvet van David Lynch, is 17 jnauri overleden na een lang ziektebed. Dat kondigde zijn zoon, filmmaker Dome Karukoski, aan op zijn Facebook pagina.

An het begin van Blue Velvet vindt de student Jeffrey Beaumont een menselijk oor in een veld en brengt hij het naar Dickersons personage, waarna het hele verhaal begint te ontvouwen. Laura Dern speelde de rol van zijn dochter, die Beaumont helpt om de waarheid te achterhalen.

"Ik ben trots om erin mee te hebben gespeeld," vertelde Dickerson in 2008 in een interview. "Ik heb er alleen spijt van dat een derde van mijn rol eruit is geknipt, waaronder alle beweegredenen voor mijn personage om bepaalde keuzes te maken. David werd gedwongen de film terug te brengen naar een speelduur van minder dan twee uur en een hoop prachtige scènes zijn hierdoor verloren gegaan."

Dickerson speelde ook rollen in de Psycho sequel, No Mercy en A Stranger in the Kingdom. Op tv speelde hij rollen in The Incredible Hulk, Little House on the Prairie en Miami Vice.



NieuwsFilm

meest populair