Critics’ Choice keert terug op het IFFR

Critics’ Choice vond voor het laatst in 2003 plaats op het festival in Rotterdam.

Critics’ Choice keert terug op het International Film Festival Rotterdam. Critici kiezen daarbij een film waarvan ze vinden dat die niet mocht ontbreken op het festival en leiden deze persoonlijk in. De laatste keer dat dit op het programma stond, was in 2003. Filmcritici Jan Pieter Ekker en Dana Linssen stelden aan het festival een terugkeer voor, maar dan wel met een twist.

De deelnemende critici werd gevraagd om een video-essay te maken waarmee ze hun film introduceren. Critici moesten hierdoor niet alleen de rol van programmeur op zich nemen, maar tegelijkertijd nadenken over nieuwe vormen van filmkritiek. Na de vertoningen op het IFFR zullen zij hierover met het publiek in gesprek gaan. De keuzes die vertoond worden, zien er als volgt uit:

Life Itself – keuze van Kevin B. Lee
Docteur Jekyll et les femmes – keuze van by Adrian Martin & Cristina Álvarez López
Die Lügen der Sieger – keuze van Rüdiger Suchsland
Branco sai, preto fica – keuze van Roger Alan Koza
Laggies - keuze van Hedwig van Driel
When Marnie Was There – keuze van Kees Driessen

Als onderdeel van hetzelfde programma vindt ook een vertoning plaats van Three Minutes Thirteen Minutes Thirty Minutes van schrijver/filmcriticus Bianca Stigter. Zij maakte deze als bijdrage voor de Critics’ Choice met behulp van een drie minuten durende vooroorlogse amateurfilm uit Polen gemaakt door de grootvader van schrijver Glenn Kurtz.



NieuwsFilm

meest populair