Netflix uit zorgen over Popcorn Time in Nederland

Toch gaat het allerminst slecht met de streamingdienst.

Netflix wordt veelal gezien als een alternatief voor illegaal downloaden. Toch heeft de grootste on demand streamingdienst laten weten zich druk te maken om piraterij. Nederland werd in de betreffende brief waarin de opmerkingen te vinden waren, specifiek genoemd. In ons land wordt veel gebruik gemaakt van illegale diensten als Popcorn Time en dat overschaduwt de mogelijkheden voor Netflix.

Afgelopen jaar steeg het aantal leden met dertien miljoen, maar volgens de brief, zijn illegale alternatieven nog altijd erg belangrijk. "Piraterij blijft een van onze grootste concurrenten," valt te lezen. Opmerkelijk is dat Nederland enigszins een uitzondering is op de regel. In andere landen wordt Netflix nog het meest gezien als een goede manier om aan films en series te komen en is een alternatief als Popcorn Time minder in trek.

Ondanks alle zorgen gaat het overigens allerminst slecht met Netflix. De dienst haalde het afgelopen jaar hogere winsten en is van plan binnen twee jaar over de hele wereld beschikbaar te zijn.



NieuwsFilm

meest populair