Katharine Hepburn seizoen in Londen

BFI vertoont in februari en maart 24 films van de actrice.

BFI Southbank zal van 1 februari tot en met 19 maart de carrière van Katharine Hepburn belichten met een retrospectief van de actrice. Hiervoor zullen zij 24 films met Hepburn vertonen van haar vroege screwball komedies zoals Bringing up Baby tot haar latere werk zoals On Golden Pond. The Philadelphia Story zal voor een langere periode te zien zijn bij het BFI en in andere bioscopen in Engeland.

Hepburn werkte met een aantal van de beste acteurs en regisseurs van haar tijd. Vooral haar partnership met Spencer Tracy leverde een aantal ontzettend leuke en tijdloze klassiekers op. Zij maakten samen 9 films over de loop van 25 jaar. Ook privé vormden de twee gedurende deze periode een koppel al werd dit niet publiekelijk naar buiten gebracht aangezien Tracy getrouwd was en vanwege zijn Katholieke overtuiging niet geloofde in een scheiding. Acht van hun films zullen te zien zijn in Londen waaronder State of the Union (1948), Adam's Rib (1949) en Guess Who's Coming to Dinner.

Het BFI koos Hepburn niet alleen maar uit voor een retrospectief vanwege haar geweldige film oeuvre, maar ook vanwege haar persoonlijkheid en invloed op het modebeeld van de jaren dertig en veertig dankzij haar revolutionaire broekpakken en trenchcoats, die tot die tijd not done waren voor vrouwen. Wie meer informatie wil over het programma kan een kijkje nemen op www.bfi.org.uk.



NieuwsFilm

meest populair