Julia Roberts in film over Batkid

Waargebeurd verhaal over een vijfjarig jongetje met leukemie dat de kans kreeg om verkleed als Batman 'de misdaad te bestrijden' in San Francisco.

Julia Roberts wordt in verband gebracht met een speelfilm gebaseerd op Batkid Begins: The Wish Heard Around the World, een documentaire van regisseuse Dana Nachman. Roberts zal het project gaan produceren en neemt daarnaast ook een hoofdrol voor haar rekening. Het is nog niet bekend wie de filmversie zal gaan regisseren.

Batkid Begins is een waargebeurd verhaal over een Make-A-Wish-evenement voor Miles, een vijfjarig jongetje met leukemie. Hij kreeg de kans om één dag als Batkid 'de misdaad te bestrijden' in San Francisco. De stad werd op 15 november 2013 voor Miles opgetuigd als Gotham City, waarbij zo'n 25.000 mensen hem vanaf de kant aanmoedigden. Naast een Batmankostuum kreeg Miles ook een Batmobile en hulp van vrijwilligers verkleed als Batman-personages. President Obama werkte mee door een videoboodschap in te spreken met de woorden: 'Way to go, Miles. Way to save Gotham.'

Hieronder de trailer van de documentaire, die gisteren in première is gegaan.


NieuwsFilm

meest populair