IFFR trekt significant meer bezoekers dan vorig jaar

Directeur Rutger Wolfson kijkt tevreden terug op zijn laatste festival.

De vierenveertigste editie van het IFFR is afgesloten met betere bezoekerscijfers dan vorig jaar. Er trokken maar liefst 310.000 mensen naar het festival, een significante stijging ten opzichte van vorig jaar, toen er 287.000 mensen kwamen. Festivaldirecteur Rutger Wolfson, die afgelopen zaterdagavond zijn laatste festival afsloot, keek er tevreden op terug.

”Het was een prachtige editie. In dit festival kwamen alle themaprogramma’s volledig tot hun recht en er werden spannende en nieuwe initiatieven gelanceerd. De aandacht voor IFFR op social media is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en alle festivallocaties, met name festivalhart de Doelen, werden druk bezocht,” aldus Wolfson.

Zo’n 2.000 gasten uit de internationale filmindustrie bezochten IFFR dit jaar. Verder waren er 325 journalisten uit veertig verschillende landen afgereisd naar Rotterdam, om verslag te komen doen. Ook op social media deed het festival het goed. Er verschenen ruim 26.500 berichten over IFFR op social media, wat meer dan een verdubbeling is ten opzichte van vorig jaar.

De 45ste editie van IFFR vindt plaats van 27 januari t/m 7 februari 2016.

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2015 pagina voor meer verslaggeving.



NieuwsFilm

meest populair