Nicolas Cage klimt aan boord van de USS Indianapolis

Er zijn schijnbaar twee films over de rampzalige gebeurtenis van 30 juli 1945 in de maak.

Vorige maand hoorden we dat Warner Bros. en producent Robert Downey Jr. The Help-regisseur Tate Taylor hadden ingehuurd om een film te maken over de Japanse torpedo-aanval op de Amerikaanse kruiser USS Indianapolis. Nu blijkt dat dit niet het enige project is met dit onderwerp, want Mario van Peebles is schijnbaar ook bezig met een film over de ramp. Variety meldt nu dat niemand minder dan Nicolas Cage de hoofdrol voor z’n rekening zal nemen.

In USS Indianapolis: Men Of Courage, zoals de film zal gaan heten, speelt Cage de rol van kapitein Charles Butler McVay, die in de zomer van 1945 verantwoordelijk was voor de levering van de eerste componenten van de atoombom Little Boy aan het eiland Tinian. Op de terugweg werd het schip onderschept door een Japanse onderzeeboot. Deze schoot zes torpedo’s af, waarvan twee doel troffen. Er kwamen bij de aanval direct 300 man om het leven en het dodental liep later zelfs op naar 879. De ramp wordt nog steeds gezien als het grootste verlies voor de United States Navy op zee.

Van Peebles schreef het script samen met Rionda del Castro en Cam Cannon. Het ziet ernaar uit dat USS Indianapolis: Men Of Courage wordt uitgebracht op 27 mei 2016.



NieuwsFilm

meest populair